Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras iz Trebinja, pred više od 1.000 građana, da mu je potrebna podrška svih Trebinjaca za političku bitku koja predstoji, ističući da je svjestan da su mu građani ovog grada dva puta iskazali svoju podršku - jednom kad su glasali za Slavka Vučurevića i drugi put kada su shvatili da su pogriješili.

dodik trebinje tribina

On je istakao da je spreman da razgovara i sa onima koji sa njim ne žele da razgovaraju, kako bi im pokušao objasniti određene stvari, dodajući da nije čovjek koji može svakome da pomogne, već da se treba raditi na pravljenju sistema koji će omogućiti svim ljudima da rade i žive od svog rada.

"Država ne može da pravi fabrike, već je njena uloga da privuče investitore kao što su Drašković /Rodoljub/ i Vasiljević /Dušan/. Uz turizam koji ima velike šanse u Trebinju, ovaj grad poprima sve vidljiviji i bolji izgled", kazao je Dodik, dodajući da u regionu svi koji su bar jednom posjetili Trebinje o njemu pričaju sve najljepše.

On je rekao da je Trebinje jedan od najperspektivnijih gradova u Republici Srpskoj i da je tu njegova podrška kao predsjednika Srpske da tako bude i u budućnosti, napominjući da ne može da ostane na poziciji onih koji su pokušali da grade Trebinje na sukobu sa republičkim vlastima.

Dodik je istakao da je želja republičke vlasti da Trebinje učini još boljim i ljepšim gradom, navodeći da zbog nesposobnosti lokalne vlasti predvođene Slavkom Vučurevićem još uvijek nije izgrađena istočna zaobilaznica oko grada.

"Izgradili smo jedan dio zaobilaznice i krenuli da radimo drugi, ali do danas smo vidjeli samo nesposobnost lokalne vlasti da riješi imovinsko-pravne odnose kako bismo mogli da nastavimo njenu izgradnju dalje prema putu koji vodi ka Nikšiću", kazao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao je da se nije odustalo od izgradnje aerodroma na Zupcima, podsjećajući da je gradonačelnik Trebinja prije nekoliko godina tvrdio da je to ekonomski neisplativ objekat, dok sada zdušno zagovara njegovu izgradnju.

tribina dodik trebinje

"Mislim da treba izgraditi aerodrom u Trebinju, ali to nije stvar koja se može izgraditi kako to misli Vučurević. Nama je dobrodošla pozicija koju imamo, a to je da su tu investitori koji ovdje žele da ulažu i da izgrade aerodrom i to nije problem odnosa sa gospodinom Draškovićem", istakao je Dodik, dodajući da ukoliko Drašković želi da gradi aerodrom to mora da uradi u aranžmanu sa Vladom Srpske, jer je ona nadležna za to, a ne trebinjski gradonačelnik.

Ipak, naveo je Dodik, ne treba dozvoliti lokalnoj vlasti da rasprodaje gradsko zemljište budzašto, a da bi napunila svoj budžet koji ne može da izgradi nijedan infrastrukturni objekat.

Dodik je napomenuo da je Rodoljub Drašković veoma važan investitor, podsjećajući da bi fabrika alata u Gorici danas bila zatvorena da nije bilo Draškovića, kao i da ne bi bilo proizvodnje konditorskih proizvoda, ali da je, s druge strane, doveden u zabludu od strane gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

"Ja kao predsjednik Republike Srpske mislim da svaki Trebinjac mora da poštuje gospodina Draškovića, zato što je mogao da izabere bilo koje drugo mjesto u regionu i da ode tamo, ali je ipak ovdje došao. Trebamo da budemo u funkciji podrške onoga što on želi da radi", poručio je Dodik pred okupljenim Trebinjcima u Domu penzionera na Gradini.

On je naveo da Trebinje ima i dobre turističke potencijale, ukazujući na značajne projekte koji su urađeni u proteklim godinama kako na području grada, tako i u Hercegovini.

Dodik je istakao da je veoma ponosan što je za vrijeme vlasti SNSD-a riješena saobraćajna izolovanost Trebinja i Hercegovine, tako što je izgrađen put prema Herceg-Novom i riješen prevoj Čemerno, glavna saobraćajna veza Hercegovine sa ostatkom Srpske i Srbije.

dodik trebinje tribina