Kao i prethodne godine, škola "Cerovac" je za svoje učenike na naprednim kursevima engleskog jezika (nivo B2) organizovala pravi turistički obilazak našeg grada.

cerovac posjeta trebinje turizam

Naše učenice su se u subotu, 16. aprila, našle ispred hotela "Leotar" sa prof. Marinom, koja je inače licencirani turistički vodič, i krenule u za njih sigurno neobičnu subotnju šetnju. Tokom cijele šetnje konverzacija se odvijala isključivo na engleskom jeziku što nije predstavljalo nikakav problem ovim sjajnim djevojkama.

Ova tzv. turistička grupa je između ostalih trebinjskih znamenitosti obišla Muzej Hercegovine, gradske bedeme, gradski park i još mnogo toga, a na svakom značajnom mjestu je bio sakriven papirić sa određenim vokabularom koji je trebalo koristiti u konverzaciji.

U parku Jovana Dučića, posljednjoj tački obilaska, grupa se podijelila u dva tima - Trebišnjica i Leotar. Održano je takmičenje koje se sastojalo od ispisivanja riječi medom na foliji i na grizu zatvorenih očiju, kao i njihovom pogađanju značenja, crtanju novih naučenih termina, poznavanju vokabulara...

Na kraju, obje ekipe su se uputile u centar grada sa mapom, tražeći prolaznika koji govori engleski jezik i koji će im pomoći da pronađu put do biblioteke i muzeja.

Pobijedila je ekipa Trebišnjica, a najbolja pojedinačno je bila Miljana Čubrilo koja je na poklon dobila reader.

Bilo je ovo lijepo i korisno provedeno subotnje prijepodne koje smo podijelili sa našim sugrađanima, šetajući osunčanim trebinjskim ulicama, pijacom i parkovima, učeći neke malo poznate činjenice iz istorije i kulture našeg grada i shvatajući koliko je dragocjeno ovo znanje i kako je lijepo kada ga možemo prenijeti drugima radeći ovako interesantan posao kao prof. Marina Marković.

Naš grad je svake godine sve bogatiji turističkim posjetama i sigurni smo da bi mnoge naše goste obradovali turistički vodiči koji odlično govore strane jezike i posjeduju zavidno poznavanje istorije i kulture našeg područja. To je za mlade ljude koji govore strane jezike samo još jedna stepenica do sjajnog posla i avanture.

cerovac posjeta trebinje turizam cerovac posjeta trebinje turizam cerovac posjeta trebinje turizam cerovac posjeta trebinje turizam

cerovac