Polaganjem kamena temeljca, u mjestu Mili iznad Trebinja, počela je izgradnja "Trebinjskih vrtova sunca", koje gradi Trebinjac nastanjen u Italiji Vladimir Anđelić.

trebinjski vrtovi sunca mili

U prvoj fazi radova, biće izgrađeni restoran sa vidikovcem na Trebinje, urađeno okolno uređenje i prateći sadržaji u vrijednosti od oko milion evra, dok će u drugoj fazi biti izgrađeni hotel sa smještajnim kapacitetom od 100 ležajeva i sportsko-rekreativni centar, koji će imati bazen i teniske terene.

Prema Anđelićevim riječima, već neko vrijeme ima želju da napravi turistički kompleks u rodnom gradu, ali su se tek sada stvorile mogućnosti da investira.

"Kompleks bi se u budućnosti trebao još ozbiljnije proširiti, jer bi u njega trebali da investiraju i dva moja prijatelja-investitora iz Italije i Rusije. To će biti ulazak u drugu fazu izgradnje kompleksa", kazao je Anđelić, dodajući da je teren gdje će se graditi kompleks veoma zahtjevan.

On je naveo da će radovi početi nakon kompletiranja neophodne dokumentacije, dok će u međuvremenu biti pripremljen teren i završen projekat cjelokupnog kompleksa.

"Kompleks ćemo da radimo po evropskim standardima, da to bude lijepo ogledalo grada", kazao je Anđelić, dodajući da je njegova dužnost da napravi dobar objekat, dok će nadležni dati ocjenu i odrediti zvjezdice.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, kompleks će se nalaziti na najatraktivnijoj lokaciji u Trebinju, dok će u građevinskom smislu to biti ekskluzivan hotelsko-turistički kompleks.

"Posebna draž je što je investitor naš sugrađanin koji je zaradio svoj novac u inostranstvu i vratio ga u rodni kraj. Ta patriotska bit između naših ljudi koji idu u inostranstvo i svojih rodnih krajeva nikada ne prestaje", kazao je Vučurević.

On je pozvao sve Trebinjce koji žive i rade u inostranstvu, a imaju mogućnost, da investiraju u Trebinju, gdje će imati punu podršku gradske uprave.

trebinjski vrtovi sunca mili