U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" juče je odigrana seniorska utakmica u odbojci, u okviru 1. kola Kupa Republike Srpske, između Omladinskog odbojkaškog kluba "Leotar" i Odbojkaškog kluba "Velež" iz Nevesinja, u kome su gošće pobijedile rezultatom 2:3 u setovima.

seniorska zenska odbojka ook leotar ok velez

Po setovima rezultat je bio (17:25, 25:15, 25:23, 18:25, 10:15). U više nego interesantnoj utakmici gošće iz Nevesinja igrale su u dosta iskusnijem sastavu, sa djevojkama od kojih su neke čak i duplo starije od Trebinjki, a sa višegodišnjim iskustvom igranja u II ligi Republike Srpske.

U odlučujućim trenucima Trebinjkama je falilo iskustva. Konačan rezultat bio je 3:2, iako su članice Leotara imale vođstvo od 2:1 po setovima. U posljednja dva seta malo je zakazao servis u ekipi Leotara, ali i neke druge greške, što su gošće iskoristile i došle do zaslužene pobjede.

Na kraju ostaje žal, ali i zadovoljstvo činjenicom da Trebinjke mogu da igraju ravnopravno na ovom nivou, uprkos razlici u godinama. Ova utakmica je pokazala da će se od oktobra u Trebinju vjerovatno igrati već pomenuta II liga Republike Srpske u ženskoj konkurenciji.

U ovom klubu kažu da se ni stariji Trebinjci ne sjećaju da je do juče u Trebinju igrana ženska seniorska odbojka.

OOK "Leotar" Trebinje: Masleša, Čolić, Krunić, Danilović, Vučurevic, Belović, Grujičić, Runjevac (kapiten), Mumalo, Vujović, Jeremić, Zelenović. Treneri: Mišo Pešić, Milenko Mulina i Ognjen Milojević.

OK "Velež" Nevesinje: Milanović, Žerajić, Kovač, Kovačević, Šipovac, Šakota (kapiten), Zubac, Todorović, Golijanin.  Treneri: Predrag Nikitović i Siniša Čabrilo.