Popajevo selo, takođe poznat kao Slatko rajsko selo, nalazi se u Anchor zalivu u sjeverozapadnom dijelu Malte. To  je grupa rustičnih i trošnih drvenih objekata izgrađenih za potrebe snimanja filma o junaku iz crtanih filmova.

popajevo selo (

Izgrađeno je 1980. godine za snimanje filma o Popaju, koga je glumio Robin Vilijams. Film nije doživio veću popularnost, niti je komercijalno uspio, ali zato Popajevo selo doživljava veliku posjetu turista tokom cijele godine. Mještani su u izgrađenom selu vidjeli turistički potencijal pa su ga dodatno sredili i od njega napravili zabavni park.

popajevo selo (

U selu se nalazi 19 autentičnih kućica. Zanimljivo je da je za građu ovih kućica korišćen materijal iz Holandije, jer na Malti nema šuma. Pored toga što u njemu možete sresti najpoznatijeg ljubitelja spanaća na svijetu, tu su i Oliva, Badža i ostali likovi iz crtanog filma.

popajevo selo (

Danas je otvoren za javnost kao muzej na otvorenom i porodični zabavni kompleks. U Popajevom selu se tako održavaju lutkarske predstave, postoji muzej, bioskop, a možete čak i da glumite u sopstvenom filmu. Posebnu atrakciju čine vjenčanja koja se organizuju u komleksu.

popajevo selo (

Komleks je otvoren za posjetioce tokom cijele godine.