Islamisti su još prije 15 godina osmislili plan kako će u sedam koraka osvojiti svijet pa su za 2016. godinu najavili „totalni rat”.

teroristi napad pariz isis

Kada je taj plan Al-Kaida predstavila prije 15 godina, svi su im se izrugivali i mislili kako maštaju o nemogućem, međutim, čini se da su dosta toga proveli u djelo.

Pet koraka već učinjeno

Jedan od vođa Al-Kaide Omar Bakri, koji je protjeran iz Londona pa se danas nalazi u libanskom zatvoru zbog islamskog radikalizma i terorizma, rekao je da su jedini pobjednici Arapskog proljeća džihadisti.

Bakri, kako piše Večernji list, vjeruje da je taj Al-Kaidin plan u sedam koraka zapravo Božiji plan kojim će islamisti u dvije dekade, od 2000.do 2020., zavladati cijelim svijetom.

U prvom koraku, od 2000. do 2003. godine, najavili su “buđenje” islamista” riječima: “Mi ćemo zadati snažan udarac u glavu zmije u Njujorku.”

To se i dogodilo napadom 11. septembra 2001. Sljedećih pet koraka predvidjeli su u periodu od 2013. do 2016. godine, osnivanje jedne islamske države, kalifata, kao i to da će se uticaj Zapada smanjiti u islamskom svijetu.

Islamisti su do sad ostvarili prvih pet koraka. Umjesto slobode i demokratije, oni se oslanjaju na metode totalitarne kontrole države i krutog tumačenja šerijata, islamskog prava.

Šesti korak koji su najavili jeste „totalni rat” 2016. jer će, nakon uspostave kalifata, izbiti vjerski rat između “vjernika, islamske vojske, i nevjernika, hrišćana”.

Konačna „pobjeda” predviđena je 2020. kada bi Islamska država imala milijardu i po muslimanskih stanovnika i proširila se i na Evropu, piše Večernji list.