U prostorijama Škole njemačkog jezika koju vodi prof. Tamara Tomović, dodijeljene su diplome/međunarodno priznati certifikati Goethe – Instituta za četiri polaznika, koji su uspješno završili test u Sarajevu u prostorijama G.-I., i to: Anđela Deretić, (Fit in Deutsch 1 / SD1), Mateja Projević ( B2), Jelena Lazić ( Start Deutsch 1) i Dijana Panov (Start Deutsch1).

njemacki jezik tamara tomovic (1)

Prof. Tomović je prenijela prisutnima pozitivne impresije u radu sa polaznicima, kao i zadovoljstvo postignutim rezultatima. S ponosom kaže da je Mateja Projević najmlađi kandidat ikad, koji posjeduje međunarodno priznat certifikat G.I., nivo znanja B2.

Sa samo 14 godina bio je pravo iznenađenje profesorima/ispitivačima Goethe- Instituta na ispitu u Sarajevu.

Anđela nastavlja sa usavršavanjem svog znanja njemačkog jezika.

Jelena i Dijana će svoje certifikate iskoristiti za dobijanje vize za SR Njemačku u svrhu spajanja porodice. Kao što su nam rekle ove dvije mlade žene, “bez posjedovanja međunarodno priznatog certifikata o poznavanju jezika, u ovom slučaju G.I., ne možete dobiti, ni ulaznu vizu za Njemačku, niti možete dobiti, odnosno postati uživaoci svih beneficija za strance koje se dodjeljuju strancima koji su u postupku dobijanja boravišne vize (socijalni program)”.

S odgovarajućim znanjem njemačkog jezika ispunjavate uslove potrebne za stalni boravak u zemljama njemačkog govornog područja (boravišne vize). Svrhe u koje možete koristit G.-I. certifikat:

* A1 za prvu vizu (spajanje porodice) u Njemačkoj i Austriji

* A2 za produženje vize

* B1 za dobijanje državljanstva u Njemčkoj i Austriji

* B2,C1,C2 za upise na fakultete u Njemčkoj, Austriji i Švajcarskoj.

I zato, dozvolite mi da Vas posavjetujem i napravim Vam Vaš lični plan. Onako kako Vama odgovara: uvijek, svugdje i online.

njemacki jezik tamara tomovic (1) njemacki jezik tamara tomovic (1)