Derbi 5. kola Premijer futsal lige BiH između KMF "Leotar" i MNK "Mostar SG" završio je pobjedom domaćina 6:3, poluvrijeme 1:1.

kmf leotar mostar sg

Večerašnja utakmica pružila je sve ono što futsal može da pruži - dva penala, devet golova, dva crvena kartona i veliki broj propuštenih šansi na obje strane.

Početak utakmice pripao je gostima iz Mostara, jer su već u 4. minutu poveli golom Markovića iz penala, koji je dosuđen jer je Vico na gol liniji zaustavio loptu rukom. Dobio je i crveni karton.

Nakon vođstva gostiju, Leotar se nije snašao. Mostarci su i dalje dobro igrali. U 8. minutu utakmice igrač gostiju Mršo dobija drugi žuti karton, zbog prekršaja u svom kaznenom prostoru. Uslijedilo je izvođenje novog penala, ali ovaj put u korist Leotara. Džudža je bio bijele tačke.

Do kraja prvog poluvremena viđena je izjednačena borba sa mnogo prilika na obje strane, ali bez golova.

Na samom početku drugog poluvremena, Savo Andrić postiže gol, a pet minuta kasnije gosti preko Pašalića izjednačuju na 2:2. Andrić ponovo dovodi Leotar u vođsto u 27. minutu, a Džudža u 32. i 34. minutu odličnim udarcima uvećava vođstvo Trebinjaca na 5:2.

Mostarci su uspjeli samo da smanje rezultat na 5:3 preko Beširevića, a konačan rezultata, desetak sekundi prije kraja, postigao je Vukanović.

KMF "Leotar": Perišić, Srđan Andrić, Savo Andrić, Šešelj, Muratović, Vico, Vukanović, Šutalo, Pešić, Đurić, Bokić, Milivojević, Džudža.

MNK "Mostar SG": Hasanspahić, Martinović, Mršo, Marković, Memić, Aladžić, Husnić, Zatagić, Pašalić, Beširević, Šikalo, Melher, Pezo, Zukan.

Mjesec tolerancije

kmf leotar mostar sg

Povodom mjeseca tolerancije, koji traje od 16. oktobra do 16. novembra, a koji organizuje OSCE u saradnji sa koalicijama nevladinih organizacija koje se bore protiv mržnje, fudbaleri su pred utakmicu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", istakli transparent sa natpisom "Trebinje - grad otvorenog srca".
Cilj je da se pošalje slika tolerancije, mira, suživota, uz poruku da se više nikada ne dogode zločini iz mržnje.