Rukometašice Leotara su u trećem kolu Prvenstva Republike Srpske pobijedile ŽRK "Radnik" iz Bijeljine rezultatom 32:19, poluvrijeme 18:9.

Zrk leotar radnik Prošle godine u dvoboju istoimenih ekipa, igračice Leotara su vodile ubjedljivo, da bi se u samoj završnici opustile, primile devet vezanih golova i izgubile minimalnom razlikom.

To ih je prošle godine udaljilo od prvog mjesta.

Večerašnju utakmicu domaće igračice su ušle ozbiljno u meč i ispoštovale dogovor prije utakmice.

Gošće su imale samo jedno izjednačenje 1:1, a od tada pa sve do kraja utakmice Trebinjke su pokazale i dokazale da su u ovom trenutku bolja ekipa.

Na odmor se otišlo sa razlikom od devet golova, a krajnji rezultat bio je trinaest razlike za djevojke trenera Zdravka Komnenovića.

za TrebinjeLive je rekao da ove godine imaju podmlađen sastav, ali sa jednim odgovornijim pristupom koji su i večeras pokazali.

"Odavno nismo u trenažnom procesu imali dva dobra golmana, jer smo stalno kuburili sa njima, ali su one večeras pokazale svoje kvalitete. To je uticalo na naš dobar rezultat. Očekuju nas dva vezana gostovanja u četvrtak u Doboju i u petak u Brodu. Ako sa ta dva gostovanja donesemo bodove u ovom grupnom takmičenju možemo se nadati prvom mjestu", kazao je Komnenović.

ŽRK Leotar: Anastasija Anđušić, Kurajica 1, Boro 12, Čabrilo, Anđela Anđušić 7, Crnogorac 1, Perotić 6, Jegdić 5, Ubiparip, Begenišić, Mucović, Pravica, Gaćina. Trener Zdravko Komnenović.

ŽRK Radnik: Bojić, Bošnjak 3, Petra Jovanović, Milošević 3, Aleksandra Jovanović, Lazić 4, Jovičić, Maksimović, Janjić 9, Marković, Letić. Miomir Trifković.