U prvom kolu Premijer futsal lige BiH danas je u Trebinju KMF "Leotar" pobijedio MNK "Kaskada" iz Gračanice rezultatom 6:0, poluvrijeme 1:0.

kmf leotar sezona 2015-16

Domaćini su u ovaj meč ušli motivisano i od prvog trenutka su dali gostima na znanje da idu na pobjedu.

Iako su igrali bez Vica, Sava Andrića, a Cimirot je proveo na parketu samo jedan minut, momci u bijeloj opremi odigrali su borbeno, agresivno i angažovano.

U prvom poluvremenu stvorili su mnogo šansi, Šaraba je u 17 minuti odličnim šutem sa desetak metara pogodio prečku, ali se na odmor otišlo samo sa minimalnim vođstvom od 1:0, a strijelac je bio Vukanović u 12. minutu.

Drugo poluvrijeme identično prvom.

Ređale su se prilike pred golom gostiju, ali ovoga puta su igrači Leotara bili efikasniji i postigli su pet golova.

Golove su postigli Prodanović u 22. i 28. minutu, Bokić u 29. (sa 10 metara) i u 30. minutu, a tačku na konačan rezultat stavio je Šutalo u 39. minutu utakmice.

Ovaj ubjedljiv trijumf ozario je lica poštovalaca i ljubitelja futsala u našem gradu, a kapiten Leotara Mitar Vukanović nakon utakmice je rekao da su i pored neigranja skoro cijele prve postave uspjeli da sa pobjedom krenu u početak takmičenja.

"Svaki kiks kod kuće donosi borbu za opstanak, a svaka pobjeda daje nadu za opstanak", rekao je Vukanović i dodao da u narednom kolu pravo igranja stiču Subašić, Srnalić, Maros, sa kojim mogu biti ravnopravni svim ekipama kući i u gostima.

On je kazao da im je cilj plej of, ali i dostojanstveno predstavljanje kako kluba, i tako i Trebinja.

U sljedećem kolu KMF Leotar gostuje u Čitluku kod MNK Brotnjo.

KMF "Leotar": Perišić, Cimirot, Srđan Andrić, Raguž, Milivojević, Pešić, Šutalo, Šešelj, Bokić, Muratović, Prodanović. Trener: Dragan Spaić.

MNK  "Kaskada": Ahmetagić, O. Jahić, Murselović, Hamidović, Mujćič, Kikić, E. Jahić, Spahić, Okić, Nurić. Trener: Abdulah Spahić.