U Trebinju je ove godine evidentiran rekordan broj turista, jer je ovaj grad u osam mjeseci 2015. godine posjetilo 27,40 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je Srni u Turističkoj organizaciji grada Trebinje.

basta platani

Prema podacima iz ove organizacije, u Trebinju je zabilježeno 30.591 noćenje, a od ukupnog proja prijavljenih turista evidentirano je 11.040 domaćih i 19.551 stranih turista.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Žarko Vico podsjetio je da je najviše turista bilo iz Srbije, Turske, Južne Koreje, Grčke i Hrvatske.

On je rekao da su turisti najviše bili zainteresovani za upoznavanje kulturno- istorijskog nasljeđa grada i obilazak vinarija.

"Od ove godine novina u turističkoj ponudi grada je i avanturistički turizam- paraglajding i kanuing na Trebišnjici za koji su gosti iz inostranstva bili veoma zainteresovani", rekao je Vico.

Što se tiče primjedbi, Vico kaže da su se one uglavnom odnosile na nedovoljno poznavanje engleskog jezika radnika u ugostiteljskim objektima.

Broj smještajnih kapaciteta u Trebinju je oko 880 ležajeva.