To što su pojedine turističke destinacije najpopularnije, ne znači i da su najljepše. Zaboravite na monotone trgove, statue i fontane – ovih nekoliko mjesta začas će vam uljepšati dan.

Hicudjijama Park Cicibu Japan

Hicuđijama Park, Čičibu, Japan

Hicudjijama Park Cicibu Japan

Svi znaju da je simbol Japana trešnjin cvijet, ali u ova zemlja takođe je dom jedne predivne biljke koja svake godine privuče na hiljade turista. U pitanju je takozvana ružičasta mahovina koja poput ogromnih ciklama i ljubičastih tepiha raste u parku Hicuđijama.

Manarola, Italija

manarola italija

Italija je prepuna prelijepih priobalnih gradova, a među njima se naročito ističe Manarola. Sa još pet lokacija - Riomađorem, Korniljom, Vernacom i Monterosom al Mare, ovo mjesto deo je UNESKO-ve liste svjetske baštine. Osnovano je u srednjem vijeku, a krase ga šarenolike kućice koje gledaju na more. Inače, ovaj deo Italije poznat je još i po bijelim vinima i maslinovom ulju.

Danša geološki park, Kina

Dansa geoloski park, Kina

Živopisne planine u Danša geološkom parku u Kini toliko su šarenolike da je gotovo teško povjerovati da postoje. Za veličanstven prizor koji danas imamo prilike da vidimo zaslužni su mnogobrojni slojevi minerala i krečnjaka, formirani tokom nekoliko desetina miliona godina.

Kejptaun, Južnoafrička Republika

kejptaun

Prethodno poznato kao Malajska četvrt, naselje Bo-Kaap definitivno je jedna od najvibrantnijih oblasti Kejptauna. U pitanju je multikulturalni dio grada, koji se može pohvaliti bogatom istorijom. Smješten je na brdu, a čine ga raznobojne kućice i muzej koji je osnovan daleke 1760. godine. Ova građevina, najstarija u naselju, uspjela je da zadrži svoj prvobitni oblik sve do danas.

Veliki koralni greben, Australija

koralni greben

Nijedna šarena lista ne bi mogla da bude kompletna bez ovog vodenog dragulja. Ovaj ogroman reljef, koji naseljava preko 1.500 vrsta riba, može se videti čak i iz svemira, mada bi slobodno moglo da se kaže da najbolji pogled na njega imaju ronioci koji ga posjećuju svake godine.