Nakon što su zlatni "Orlići" stigli u Beograd i pozdravili nekoliko desetina hiljada ljudi ispred Skupštine grada Beograda, uzeli smo izjavu od našeg Trebinjca Mijata Gaćinovića.

mijat gacinovic

On, u kratkom razgovoru za TrebinjeLive, ističe da je odličan osjećaj nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u fudbalu U-20, napominjući da se ne može iskazati riječima.

"Osjećaj je  jako teško opisati. Mora da se doživi. Jako veliki uspjeh za sve nas, Srbiju i naravno sve Srbe", rekao je Gaćinović za TrebinjeLive.

Velika podrška tokom Svjetskog prvenstva stizala je iz svih dijelova Republike Srpske. Trebinje i Hercegovini, uz Banjaluku i Bijeljinu, u tome su prednjačili.

Ponosni Trebinjci ne kriju zadovoljstvo što je zlatni "Orlić" upravo iz njihovog grada, te što je zajedno sa ostalim članovima ekipe povratio vjeru u srpski fudbal i na najbolji mogući način predstavio srpsku naciju.

"Podrška je stizala iz svih dijelova Republike Srpske, posebno iz mog Trebinja. Hvala svima puno. Mnogo nam je značilo to što ste bili uz nas", zaključio je Gaćinović.

Mijatova majka Zagorka, koja je Svjetsko prvenstvo pratila iz Trebinja, kaže da je osjećaj nakon osvajanja SP neopisiv.

"Pokušavam naći riječi koje bi opisale ono što osjećam i ne nalazim ih. Jednostavno, koje god riječi se sjetim nije mi dovoljna, nešto joj nedostaje. 15 godina treniranja, 1.000 treninga, utakmica, pobjeda, poraza - rezultirali su najljepšim poklonom za sva odricanja Mijata i njegovih drugara", kaže Zagorka, uz zahvalnost stručnom štabu na neopisivom osjećaju.

S druge strane otac Vladimir, trener i bivši fudbaler, kako smo ranije pisali, utakmicu je pratio iz Litvanije, gdje je trener u Suduvi. On je, za razliku od Zagorke, utakmice "Orlića" gledao sa šest očiju - kao otac, bivši fudbaler i sada trener.