Ovaj moćni napitak svako može lako da napravi kod kuće, a njegovo dejstvo je toliko jako da su ga Evropljani koristili u srednjem vijeku kako bi se zaštitili od raznih zaraza koje su tada harale. Zašto ne bi probali i vi, da se zaštitite od gripa?

Recept za grip

Ovaj moćni napitak, koji pomalo liči na sirće iz srpske turšije, efikasno čisti organizam od toksina, ubija štetne bakterije, djeluje protiv gljivica i virusa i podstiče cirkulaciju u cijelom tijelu.

Koristio se u Evropi u srednjem vijeku, kad su vladale razne zaraze i epidemije. Zbog svog jakog antibiotskog djelovanja, služio je kao odlična zaštita.

Ovaj recept je pomogao milionima ljudi da se otarase raznih hroničnih bolesti, kao i akutnih bakterijskih infekcija, a odlično je sredstvo i za liječenje kandide.

Potpuno je prirodan, a tajna njegove moći krije se u kombinaciji sastojaka s jakim antibiotskim dejstvom.

Saznajte kako da napravite ovo magično, prirodno sredstvo.

Sastojci: 700 ml organskog jabukovog sirćeta; četvrtina šolje sitno isjeckanog bijelog luka; četvrtina šolje sitno isjeckanog crnog luka; 2 svježe ljute paprike (najljuće koje možete da nađete); četvrtina šolje izrendanog svježeg đumbira; 2 supene kašike izrendanog svježeg korjena rena; 2 supene kašike kurkume u prahu.

Priprema: Izmješajte u zdjeli sve sastojke osim sirćeta, a zatim ih prebacite u jednu veću staklenu teglu. Naspite sirće, promućkajte, dobro zatvorite i ostavite da stoji na tamnom mjestu 14 dana. Nakon ovog perioda otvorite teglu, promješajte i izgnječite sastojke, a zatim procijedite kroz gazu. Dobro iscijedite tako da sav sok izađe, a ostatak suve materije možete koristiti za kuvanje ako hoćete.

Napitak je spreman za upotrebu, a najbolje je da ga držite u frižideru.

Primjena: Počnite s jednom kafenom kašičicom dnevno, a za podizanje imuniteta dovoljno vam je da uzimate jednu supenu kašiku dnevno. Ako se borite s ozbiljnijom bolešću ili infekcijom, uzimajte do 5-6 supenih kašika dnevno.

Važno: Napitak je veoma jak i ljut, zato nemojte da ga pijete na prazan stomak.

Dejstvo: Bijeli i crni luk u tandemu snažno djeluju protiv bakterija i mikroorganizama, ren blagotvorno djeluje na pluća i sinuse i čisti disajne puteve, đumbir djeluje protivupalno, a ljuta paprika pospješuje cirkulaciju.

Svi zajedno, ovi sastojci djeluju još jače, a pogotovo u kombinaciji sa sirćetom, koje je kao lijek koristio još Hipokrat 400 godina prije nove ere.