CEROVAC Čas na otvorenom sa turističkim razgledanjem Trebinja

Autor: TrebinjeLive  Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 01. 06. 2015. - 10:39h

Učenici škole Cerovac koji se spremaju za polaganje Cambridge FCE ispita (nivo B2), imali su priliku da učestvuju u času konverzacije koji je osmislila i održala profesorica i licencirani turistički vodič, Marina Marković.

cas na otvorenom cerovac

Naime, učenici su u pratnji prof. Sanje Savić, prisustvovali času “na otvorenom“ koji je kao osnovnu temu imao turističko razgledanje grada te otkrivanje interesantnih i neobičnih podataka o Trebinju.

U opuštenoj atmosferi pored Trebišnjice, na gradskim trgovima i ulicama, i u sjenci platana, učenici su vježbali komunikaciju na engleskom jeziku, učili nove riječi, fraze i idiome na neobičan način. Na označenim mjestima u gradu pronalazili su kartice sa vokabularom, postavljene na punktovima koji su značajni za arhitekturu, istoriju, umjetnost i poznate ličnosti našega grada. Riječi i fraze na karticama su tada povezivane sa njihovim značenjima i lokacijama na kojima su se nalazili.

Nezaobilazno mjesto je bio i Muzej Hercegovine gdje su učenici razgledali etnografsku postavku i gradsku kuću sa kraja 19. vijeka i razgovarali o načinu života naših predaka na ovim prostorima. Igrom pojmovnih asocijacija podsjetili su se po čemu je naš grad poznat, na koga moramo biti ponosni kada je u pitanju svijet nauke, religije, umjetnosti, sporta, koje su to karakteristike hercegovačke kuhinje, gdje žive endemske vrste životinja i biljki ovih krajeva, gdje bi dragim gostima preporučili da okrijepe dušu, šta nikako ne bi smjeli propustiti da obiđu u našem gradu i još mnogo toga.

cas na otvorenom cerovac

Učenici su provjerili svoje znanje u kvizu “Šta znaš o svom rodnom gradu?“. Nauspješnija u kvizu, Natalija Sekulović, dobila je knjigu na engleskom jeziku, a svi učenici su kao mali podsjetnik i znak pažnje dobili odštampani materijal – slikovni preglednik časa i školske naljepnice. Čas je završen u Dučićevom parku uz recitovanje stihova čuvene Dučićeve pjesme “Jablanovi”.

Sve u svemu, bilo je zaista pravo uživanje provesti jedno sasvim drugačije subotnje jutro u šetnji gradom, osjetiti njegov užurbani ritam na toplom suncu, kao da smo i sami turisti koji upijaju činjenice o novom mjestu, ali na engleskom jeziku.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja