Trebinjci prisustvovali prezentaciji o razvijanju mentalnih potencijala kod djece

Sponzorisani članak
TREBINJELIVE 12. 05. 2015. - 21:38h

U Galeriji Kulturnog centra večeras je škola „Cerovac“ u saradnji sa organizacijom Pro Mensa iz Srbije organizovala prezentaciju programa Mentalne aritmetike SuanPan – međunarodnog programa za razvijanje mentalnih potencijala kod djece.

suanpan prezentacija trebinje

Mentalna aritmetika SuanPan je obrazovno-razvojni program čiji je cilj isticanje maksimalnog potencijala svakog djeteta, koji se zasniva na radu na računaljci (abakusu), igrama memorije i kreativnoj vizuelizaciji, a čiji su rezultati mjerljivi i obuhvataju:

– jačanje pažnje, memorije i koncentracije kod djeteta

– bolje slušanje, razumijevanje i opažanje

– logika i analitičke vještine na višem nivou

– sigurnost i samopouzdanje

Predstavljene su nove informacije o razvoju dječijeg mozga i mogućnostima da se taj razvoj unaprijedi, na interesantan, slikovit i dinamičan način.

„Mentalna aritmetika Suanpan je licencirani program koji je rezultat rada psihologa, pedagoga, matematičara i stručnjaka iz oblasti obrazovanja“, istaknuto je na večerašnjoj prezentaciji u Trebinju.

Roditelji često navode da počinju da primjećuju pozitivne promjene u ponašanju, napretku, ličnoj organizaciji djeteta, što, naravno zavisi i od uzrasta, već nakon nekoliko mjeseci.

„Predavači su učitelji ili nastavnici, dakle pedagozi, s iskustvom rada s djecom od najmanje 3 godine, koji su prošli obuku za predavača Suanpan programa“, čulo se na prezentaciji u Kulturnom centru.

suanpan prezentacija trebinje

Zainteresovanim je predstavljen osnovni kurs programa Suanpan, koji traje osam mjeseci, i prave rezultate daje jedino ako se u cjelosti ispoštuje jer je to vrijeme potrebno mozgu da se privikne na novi način funkcionisanja i utvrdi te neuronske puteve koje želimo da osnažimo. Nakon osnovnog kursa mozak zadržava stečene sposobnosti do kraja života.

„Postoji i napredni kurs, koji je namijenjen onima koji žele dodatno da treniraju mozak i ubrzaju njegov rad, pogotovo jer se djeci često dopadne način rada na času, i mogućnosti koje postoje s vježbanjem aritmetike na višem nivou“, kažu stručnjaci iz ove oblasti.

Prezentaciju su održale Dušica Milosavljević i Milica Vukotić – Yildirim.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja