Neće biti privatizacije, ni prodaje Elektroprivrede

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 29. 04. 2015. - 16:44h

Direktor „Elektroprivrede Republike Srpske“ Branislava Milekić ponovila je da ovo preduzeće neće biti ni prodavano, ni privatizovano, već da će ova struktura kapitala biti zadržana.

elektroprivreda rs

Milekićeva je rekla novinarima u Trebinju da to ne znači da ne postoji tendencija da se sa „Elektroprivredom Srbije“ /EPS/ ostvare najčvršći mogući odnosi i saradnja.

„Mi imamo i ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji, i u najtežim trenucima jedni drugima smo priskakali u pomoć“, istakla je Milekićeva.

Ona je dodala da su svi vidovi saradnje između dvije elektroprivrede, pa i zajedničke investicije dobrodošle, te istakla da je mišljenja da visokim političkim funkcionerima u Republici Srpskoj nije na umu ni prodaja, ni privatizacija ERS-a.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje aktuelno povećanje cijene struje električne energije u Srpskoj, Milekićeva je ponovila da je prosječno zahtijevano povećanje cijena 8,68 odsto, kao i da je da je tarifni postupak u toku, te napomenula da se ERS obratila Regulatornoj komisiji samo sa neophodnim zahtjevima.

Ukoliko Regulatorna komisija odobri zahtjeve, Milekićeva je ponovila da će cijena u Republici Srpskoj biti ponovo najniža u regionu.

„Cijene koje će Republika Srpska obezbijediti i za privredne subjekte i dalje će biti najniže, čak i u odnosu na Srbiju“, rekla je Milekićeva.

Ona je podsjetila da je Republika Srpska u prošlogodišnjim polavama pretrpjela štetu od 68 miliona KM, da su direktne štete u ERS-u bile 30 miliona KM, te da je formiranjem Fonda solidarnosti ERS dobila nove obaveze.

Govoreći o depozitu koji je ERS imala u Bobar banci, Milekićeva je demantovala da je riječ o cifri od 30 miliona KM, napominjući da su sva preduzeća iz sastava ERS-a u toj banci imala nešto više od osam miliona KM.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja