Povodom velikog dječijeg praznika Lazareve subote - Vrbice, kao i Međunarodnog dana dječije knjige, Škola stranih jezika "Cerovac" je priredila Sajam dječijih knjiga, slikovnica i readera na engleskom jeziku.

sajam djecijih knjiga

Svi ljubitelji knjiga, ilustracija, engleskog jezika, kao i svi naši sugrađani koji su svoju tradicionalnu subotnju šetnju oplemenili novim sadržajem, posjetom ovom sajmu, bili su više nego dobrodošli i vidno zadovoljni izborom, programom i pozitivnom atmosferom u Cerovcu.

Slikovni riječnici, dječije enciklopedije, klasici za djecu, slikovnice poznate engleske umjetnice Beatrix Potter, kao i najnovijeg autora dječijih knjiga - Madone, mnoštvo najmanjih slikovnica različitih oblika i readeri za sve nivoe znanja engleskog jezika - svak je našao nešto za sebe.

Djeca, koja su i glavni razlog organizovanja ovakvog događaja, bila su oduševljena mogućnošću da u tzv. pripovjedačkom krugu čuju bajke po svom izboru ili i sami pročitaju naglas odlomke na engleskom jeziku svojim drugarima.

Nasmijana lica djece s knjižicama u rukama i crveni baloni koji su se rasirili iz Cerovca po gradu bili su, ove subote, zaštitni znak Trebinja, koje je od danas bogatije za jedan novi sadržaj, pošto većina ponuđenog asortimana ostaje u skoli i biće dostupno našoj djeci i ubuduće.