Večeras je u okviru 15. kola Premijer Lige BiH u futsalu KMF "Leotar" pobijedio MNK "Mostar SG" rezultatom 5:4, poluvrijeme 2:2.

leotar mostar stari grad

Gosti su odlično počeli utakmicu tako da su poveli sa dva gola razlike, golovima Beširovića u petom i Skeja u 10. minutu. Domaćini su zaigrali bolje i golovima Prodanovića u desetom i Vica u 18. minutu došli do poravnanja rezultata tako da se na odmor otišlo rezultatom 2:2.

Na početku drugog poluvremena ponovo preokret gostiju, koji golovima Peza i Husića u 24. i 28. minutu dolaze opet u vođstvo od dva gola razlike. Činilo se da će bodovi da odu iz Trebinja. Ali domaći igrači ponovo su smogli snage i za sedam minuta postigli tri gola. Vladisavljević u 33, Raguž u 35 i Vico u 40. minutu donijeli su pobjedu domaćinu.

KMF "Leotar": Sulaver, Ninković, Šaraba, Savo Andrić, Vico, Vukalović, Milidrag, Vladisavljević, Miladinović, Raguž, Pešić, Prodanović, Muratović. Trener: Dragan Spaić

MNK "Mostar SG": Galić, Balčin,Pezo, Husić, Memić, Beširović, Skejo, Šikalo, Batkall

Igrač Leotara Raguž za TrebinjeLive kaže: "Oni su na početku imali dva šuta i postigli dva gola. To je trebalo stići i bilo je jako teško. Tada smo na sve načine pokušali da dođemo do preokreta. Imali smo dosta prilika, ali lopta nije htjela u gol. Sreća nam je na kraju bila naklonjena i tako smo ostvarli ovu pobjedu. U sljedećem kolu idemo u Mostar da odigramo dobro i nadam se povoljnom rezultatu".

Nakon današnje pobjede Leotar se nalazi na šestom mjestu sa 22 boda i sa negativnom gol razlikom 53:54.

Zbog kvalifikacija za EP 2016. godine u Futsalu,u kojem nastupa i reprezentacija BIH, a nalazi se u prvoj grupi sa Holandijom, Latvijom i Rusijom slijedi pauza.