U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Bregovima proteklio vikenda je priređen tradicionalni Međunarodni rukometni turnir "Trebinje 8. mart", koji je okupio ekipe iz četiri ekipe iz regiona.

trebinje 8 mart (1)

To je bio i povod da razgovaramo sa učesnicima iz Srbije i Hrvatske, tačnije iz gradova Prijepolje i Dubrovnik.

Duško Maračić, trener i Bojan Milinković, predsjednik ŽRK "Prijepolje" za TrebinjeLive.info ističu da i oni kao i njihov klub dolaze prvi put u Trebinje. Kažu da su oduševljeni sa gradom i gostoprimstvom domaćina koji su ih ugostili na najvišem nivou.

"Kada smo prošetali gradom i sa Crkvine vidjeli panoramu vašeg grada shvatili smo da je Prijepolje po broju stanovnika gotovo isto sa Trebinjem. Naš klub igra u Prvoj ligi Republike Srbije i trenutno se nalazi na 6. mjestu. Imamo pauzu u prvenstvu tako da nam je ovaj turnir došao dobro za uigravanje i pripremu ekipe za dalji tok takmičenja", kažu čelnici ŽRK "Prijepolje".

Oni dodaju da će se i iduće godine, ako dobiju poziv, rado odazvati da učestvuju na turniru, napominjući da će u narednom periodu uputiti poziv trebinjskoj ekipi za gostovanje u Prijepolju.

trebinje 8 mart Za dobru organizaciju za domaćine riječi hvale ima i Pero Veraja, trener ŽRK "Dubrovnik".

"U ovom periodu prije početka prvenstva potrebno nam je što više utakmica i ovaj turnir nam je dobrodošao. Ovo su uglavnom ekipe koje već poznajem i prezadovoljan sam sa igrom svojih djevojaka. U sva četiri susreta je prikazan kvalitetan rukomet. Sve je bilo na nivou od organizacije do utakmica i suđenja", kazao je za TrebinjeLive.info Veraja.