Pripreme Ženskog rukometnog kluba /ŽRK/ "Leotar" počele su krajem januara i prema riječima trenera Zdravka Komnenovića odvijaju se po planu.

zrk leotar zrk rogatica

Sve djevojke na koje računa trebinjski strateg u proljećnom dijelu su prisutne na treninzima, osim povrijeđenog golmana - Milice Begenišić, koja se povrijedila na utakmici u Nikšiću.

"U ovom periodu odigrali smo dvije prijateljske utakmice i dvije utakmice regionalne amaterske lige sa mostarskom 'Lokomotivom' u Trebinju gdje smo pobijedili, a u Podgorici smo izgubili od ekipe 'Gorice'", kaže Komnenović za TrebinjeLive.info, dodajući da je sastav tima iz Trebinja isti kao i u jesenjem dijelu prvenstva.

Ekipi se pridružila Kristina Sekerez, koja nije igrala jesenji dio prvenstva, istakao je Komnenović, napominjući da je ona značajan igrač u odbrani, te iz tog razloga očekuje i bolju igru u odbrani.

Do početka prvenstva Trebinjke će odigrati još nekoliko kontrolnih utakmica, a tu spada i učešće na njihovom tradicionalnom Međunarodnom rukometnom turniru "8. mart", koji se ove godine održava 28. februara.

Trener Komnenović kaže da će im turnir u Trebinju poslužiti kao dobra priprema za prvenstvo, koje će početi polovinom marta igranjem utakmica protiv "Radnika" iz Bijeljine.

"Naše ambicije su da se zadržimo u gornjem dijelu tabele, a uslov je da ispravimo greške iz prvog dijela prvenstva gdje smo imali par kikseva i tako umanjili bodovni saldo", kazao je trener ŽRK "Leotar", napominjući da igračice vrijedno rade i da polako ulaze u formu, te da se nada dobrim rezultatima u nastavku sezone.

Zdravko Komnenović u nastavku prvenstva Prve lige Republike Srpke računa na sljedeće igračice: Ljubicu Gurović, Ivanu Zubac, Draganu Boro, Ninu Vukanović, Teodoru Mišković, Anđelu Anđušić, Saru Jegdić, Jovanu Perotić, Milicu Valentić, Ivanu Samardžić, Anđelu Pravica, Anu Gaćina, Mirelu Jegdić, Milicu Begenišić, Kristinu Sekerez i Svetlanu Batinić.