U biblioteci Gimnazije „Jovan Dučić“ danas je priređen književni čas sa pjesnikom Blagotom Koprivicom, koji je predstavio svoju knjigu poezije „Avramov štap“.

knjizevni cas u gimnaziji jovan ducic sa blagotom koprivicom

O knjizi je Blagote Koprivice govorio je recenzent mr Milovan Rosić, a recenziju Dobrice Erića pročitao je glumac Vladan Popović.

Autor knjige čitao je svoje pjesme i govorio o svojoj poeziji. Gost na književnom času bio je i mladi pjesnik Rajko Tanasijević, dok su učenici Gimnazije čitali svoje radove i to: Đorđe Vučinić, Nikolina Govedarica i Gordana Markov.

Učenici su se složili da su ovakvi i slični književni časovi korisni svima, jer na njima pjesnici - pisci govore svoje pjesme - izvode iz svojih knjiga, ali je značajno i zbog toga što i sami učenici čitaju ono što su napisali.

knjizevni cas u gimnaziji jovan ducic sa blagotom koprivicom

"Čitajući pred njima to za nas predstavlja dragocjeno iskustvo i to nam imponuje. Lijepo je čuti uživo afirmisane pjesnike, jer slušajući njih na koji način pišu mi učimo, i to nam pomaže da razvijamo i svoje ideje - da ne gledamo sve iz jednog ugla, a oni nam stvaraju horizonte i pomažu da bolje shvatimo stvari", kažu učenici, koji dodaju da im književni časovi pomažu da postanu bolji i zreliji u pisanju.

Organizatori su Društvo srpskih književnika Crne Gore i Hercegovine, Udruženje književnika Srpske - podružnica srpskih pisaca za Hercegovinu i Gimnazija "Jovan Dučić".

knjizevni cas u gimnaziji jovan ducic sa blagotom koprivicom