U Trebinju je danas održano drugo kolo Regionalne lige za rukometaše u kategoriji kadeta. Prvo mjesto je pripalo Rukometnom klubu "Metković 1", drugo je osvojio RK "Korčula" iz Korčule, a treće RK "Čelik" iz Nikšića.

rukometasi leotara pobijedili celinac

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, a igralo se po sistemu svak sa svakim, a poslije toga se igralo razigravanje za prvo i treće mjesto. Nakon razigravanja po grupama najbolji plasman su ostvarile ekipe "Metkovića 1" i "Korčule". U zanimljivom i krajnje neizvjesnom finalnom meču bolja je bila ekipa "Metkovića 1", koja je slavila sa rezultatom 11:9.

U susretu za treće mjesto ekipa RK "Čelik" pobijedila je "Metković 2" rezultatom 16:11.

Malo sportske sreće je nedostajalo da se mladi rukometaši RK "Trebišnjica" nađu u borbi za neka od tri mjesta. Prikazanom igrom i borbenošću ljubitelji rukometa mogu biti zadovoljni igrom Trebinjaca.

Treba napomenuti da je nakon otvaranja turnira odigrana i utakmica mlađih pionira između sastava RK "Trebišnjica" i RK "Mokošica" iz Dubrovnika, gdje su najmlađi rukometaši dobili priliku da pokažu svoj talenat.

Sljedeći turnir biće održan polovinom decembra u Metkoviću.

RK "Trebišnjica", strijelci na turniru: Pljevaljčić, Valentič, Pjanić, Ćuzulan 6, Bukvić, Kandić 2, Bokić 2, Ambulija 3, Tasovac 1, Ninković 2, Ratković, Mihajlović 2, Kovač 2, Petrović, Rosandić 2.

RK "Trebišnjica" - RK "Mokošica" 9:10

RK "Trebišnjica" - RK "Metković 1" 9:14

RK "Trebišnjica" - RK "Čelik" 4:6

O organizaciji turnira samo riječi hvale ima Klaudio Boljić, tehnički direktor RK "Korčula".

"Naša djeca su prezadovoljna. Ovaj prijem od strane domaćina nisam doživio, iako sam u sportu 45 godina. Zadužili su nas, tako da u jednom od narednih kola, kada mi budemo domaćini, moramo da uzvratimo, ako ništa drugo, barem istom mjerom", kazao je Boljić, dodajući da mu je žao što je bila kiša, jer djeca nisu uspjela da vide Stari grad koji je, kako kaže, jedinstven.

On je napomenuo da se nada da će se saradnja između klubova "Trebišnjica" i "Korčula" nastaviti u narednom periodu, tako da djeca iz Trebinja dođu na Korulu, prespavaju i upoznaju pomenuto ostrvo.