Kadeti rukomet 2-min.jpg

U Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u Bregovima danas je otvoren završni rukometni turnir Omladinske lige Republike Srpske u kategoriji kadeta, 2006. godište, a domaćin turnira je Rukometni klub „Leotar“.

Na završni turnir, pored domaćih rukometaša, plasirale su se još i ekipe „Bijeljina”, “BL”, “Sloga” Doboj i “Borac M:tel”.

Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković.

„Zadovoljstvo je da Grad Trebinje uz Rukometni klub 'Leotar' i Rukometni savez Republike Srpske ima čast da ugosti najbolje ekipe Omladinske lige Srpske u kategoriji kadeta. Ono što je nama posebno važno jeste to da se ovaj događaj organizuje sada, kada je RK 'Leotar' postigao najveći uspjeh od osnivanja, plasirajući se u EHF Evropsku ligu. Poželio bih svima dobro druženje i da steknete iskrena prijateljstva. Trebinje je posljednjih godina postalo centar rukometa Srpske, ali i BiH, uz centre koji su se decenijama izgrađivali u svijetu rukometa, to su prije svega Banja Luka, Doboj i Bijeljina. Nadam se da ćete vidjeti i upoznati Trebinje u pravom svjetlu i mimo ovog sportskog terena“, poručio je Bošković.

Kadeti rukomet 1-min.jpg

Predsjednik skupštine RK „Leotar“ i predsjednik skupštine Rukometnog saveza RS Zoran Milošević poželio je dobrodošlicu svim učesnicima turnira.

„Rukomet u posljednje vrijeme postaje sve popularniji sport, naši rukometaši iz Trebinja postigli su istorijski uspjeh i učinili da svakim danom imamo sve više članova. Siguran sam da će kadeti koji danas učestvuju na turniru iznjedriti nove šampione i produžiti kontinuitet dobre igre u vašim klubovima. Želim da danas pobjedi rukomet, da pobjede oni koji budu imali najviše sportske sreće i koncentracije“, naveo je Milošević.