U školi „Cerovac“ svečano su uručene Cambridge diplome učenicima ove škole koji su ispite polagali u junskom ispitnom roku. Dodjeli diploma je, osim gđe Miskin i zaposlenih u školi, prisustvovao i g. Samir Avdibegović, predstavnik Britanskog savjeta iz Sarajeva.

Cambridge diplome Cerovac

 

Sa ovom institucijom škola „Cerovac“ sarađuje već osam godina na obrazovanju i usavršavanju iz oblasti učenja engleskog jezika, a toliko dugo je i ovlašćeni testing centar za polaganje Cambridge ispita u Trebinju i Bijeljini.

Gđa Miskin je u svom pozdravnom govoru učenicima iznijela podatak da je u posljednjih 13 godina Cambridge ispite u školi „Cerovac“ položilo 940 učenika, a zatim im objasnila prednosti i izložila neke primjere iz prakse, o načinu na koji Cambridge sertifikati mogu da pomognu mladim ljudima u studiranju, zaposlenju i sl. Takođe, treba istaći i činjenicu da su učenici škole „Cerovac“ostvarili odlične rezultate polažući ispite iz njemačkog jezika (ispiti Goethe instituta), i CILS ispite iz italijanskog jezika.

Učenicima je diplome svečano uručila profesorica Divna Spaić. U proteklom ispitnom, roku petnaest učenika škole „Cerovac“ je sa uspjehom položilo KET ispit (nivo A2), pet učenika je položilo PET ispit, sedam učenika FCE ispit (B2 nivo) i jedan učenik CAE ispit (C1 nivo).

Cambridge diplome Cerovac

Naredni ispitni rok za Cambridge ispite je u decembru. Nadamo se da će učenici Škole "Cerovac" ostvariti jednako dobre rezultate kao i u prethodnom ispitnom roku. Želimo im mnogo uspjeha i vjerujemo da će nakon uloženog truda biti i korak bliže svom cilju!