Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić otvorio je danas u Trebinju, u prostorijama HET-a u ulici Luke Vukalovića bb, Centar za medicinu rada i sporta.

otvaranje centra medicine rada i sporta u trebinju

On je istakao da je novootvoreni regionalni zavod veoma značajan za bolju zdravstvenu zaštitu građana istočne Hercegovine, zahvaljujući se HET-u i Luki Petroviću na svesrdnoj pomoći.

"Otvaranje ovoga zavoda je veoma bitno za prevenciju kod djece i mladih, koji se bave sportom, ali i za poslodavce koji će na jednom mjestu imati kvalitetniju kontrolu bolovanja, uvećanja invalidnosti", kazao je ministar Bogdanić, dodajući da je i ovo pokazatelj da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo ulažu u poboljšanje zdravstvenog sistema Srpske.

otvaranje centra medicine rada i sporta u trebinju

Centar će, pored poboljšanja zdravstvene zaštite, zaposliti sedam naših sugrađana, istakla je Mira Popović, direktor Zavoda za medicinu rada i sporta Republika Srpske.

"Ovo je jedina zdravstvena ustanova u Srpskoj koja vrši preglede preventivne zdravstvene zaštite radnika i sportista", kazala je Popović, dodajući da je centar regionalnog karaktera, kako bi se usluga približila svim građanima Srpske.

otvaranje centra medicine rada i sporta u trebinju