U utorak je u Banjaluci odigrana revijalna utakmica između ženskih rukometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije. U meču koji je imao humanitarni karakter, a u kome je na kraju Srbija slavila rezultatom 42:26, nastupile su i tri Trebinjke.

trebinjke pod zastavom srpske

Dres Republike Srpske nosile su članica Leotara Dragana Boro i Ivana Sikimić, koja nastupa za beogradsku Crvenu zvezdu. Anđela Anđušić je nastupila u predigri za mlađe kategorije.

Što se tiče meča, iako rezultat nije bio u prvom planu, treba reći da su rukometašice Srbije bile dominantne. Poslije vođstva domaćih 4:2 napravile su seriju 20:3 i prvi dio završile sa plus 15 (22:7). Drugi dio meča bio za uživanje. Potpomognute Andreom Lekić, Sanjom Damnjanović i Draganom Cvijić, rukometašice Srpske pokazale su da mogu da igraju atraktivno i zajedno sa tri velike svjetske zvijezde odigrale ravnopravno za konačnih 26:42.

"Ovo je veliko priznanje za naš klub", kaže Zdravko Komnenović, trener ŽRK Leotar, dodajući da je sam pozivom u najbolju selekciju RS za naše Trebinjke potvrda kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama, te da to predstavlja dodatni motiv za sve u klubu, ali i za djevojke da rade još napornije i još kvalitetnije i da nekom novom prilikom bude još više igračica iz Trebinja pod zastavom Republike Srpske.

"Ovo je veliko priznanje za mene lično i podstrek da u budućnosti radim još više", kaže Dragana Boro najbolja igračica ŽRK Leotar.

Bilo je zadovoljstvo igrati za RS, a pogotovo u drugom poluvremenu , kada su u ekipi zaigrale neke od najboljih svjetskih rukometašica., dodaje Boro, napominjući da će joj stečeno iskustvo ostati u najljepšoj uspomeni.