Bivši gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk zamjerio je aktuelnom gradonačelniku Slavku Vučureviću što je realizaciju projekta izgradnje autobuske stanice "pripisao" aktuelnoj gradskoj administraciji, ističući da je veći dio radova urađen za vrijeme njegovog mandata.

cuk na autobuskoj stanici

Ćuk je, nakon današnjeg otvaranja objekta autobuske stanice, rekao Srni da je u vrijme dok je on bio gradonačelnik izabran projektant, napravljen projekat, izabran izvođač radova, obezbijeđena sredstva za izgradnju i izgrađen najveći dio zgrade.

"Nažalost, gradonačelnik Vučurević je sve nazvao svojim imenom i pripisao svojim zaslugama iako je trebalo da pomene da je to rezultat rada i prethodne lokalne administracije", rekao je Ćuk.

On kaže da je 2012. godine završen najveći dio radova na objektu i da je bilo planirano da krajem te godine cjelokupan projekat bude završen, ističući da ne zna ralog zbog čega se s tim čekalo dvije godine, te dodao da je aktuelna gradska administracija završila gradnju objekta i uređenje okolnog prostora.

On je podsjetio da je prilikom odlučivanja da li će biti rekonstruisana stara ili će se graditi nova autobuska stanica u Zasad polju odlučeno za varijantu nove gradnje, jer na staroj lokaciji nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi.

"Srećan sam što je autobuska stanica završena. Ovo nije projekat ni SNSD-a, ni PDP-a ni SDS-a, a ni ničija pojedinačno. Ovo je objekat građana Trebinja i svih onih koji će ga koristiti", poručio je Ćuk.