Javnoj zdravstvenoj ustanovi /JZU/ "Dom zdravlja" Trebinje juče je uručena stomatološka oprema vrijedna 15.000 evra, donacija Marine Miler, stomatologa iz Švajcarske.

dom zdravlja trebinje

Oprema, koja je polovna, obuhvata stomatološku stolicu i rengen za snimanje zuba, a direktor Doma zdravlja Ljiljana Radojičić kaže za TrebinjeLive da će pomenuta oprema značajno doprinijeti poboljšanju zdravstvene usluge.

Opremu će, prema riječima Radojičićeve, montirati stručnjak iz Švajcarske, te bi ona trebala da se postavi u okviru jedne od postojećih ambulanti ili u jednu od trebinjskih škola.

Ni pacijenti ne kriju zadovoljstvo, a posebno ih je obradovala vijest da će na snimanje zuba ići na osnovu upitnice stomatologa.

Tako će, kažu u Domu zdravlja, pacijenti umjesto privatnicima kojima su plaćali punu cijenu, od sada plaćati samo participaciju ovoj ustanovi. A i snimanje zuba radiće se na licu mjesta, te je već sada izvjesna i ušteda vremena.

U Domu zdravlja počela je i rekonstrukcija prostorija Hitne medicinske pomoći, vrijednosti oko 50.000 maraka. Takođe, u planu je i nabavka sanitetskog vozila, čime bi se značajno podigao kvalitet zdravstvene zaštite pacijenata.