Trebinjski Dom zdravlja, zaključno sa 2014. godinom, duguje 3,4 miliona KM i jedan je od 40 domova zdravlja u Republici Srpskoj koji ne plaća doprinose, podaci su Poreske uprave RS.

dom zdravlja trebinje

Ispred našeg Doma zdravlja su Dom zdravlja u Modriči koji duguje 4,2 miliona KM, Dom zdravlja u Gradišci sa dugom od 3,6 miliona KM i banjalučki Dom zdravlja sa dugom od 3,5 miliona KM.

Iza Doma zdravlje Trebinje po visini dugovanja su Dom zdravlja Sokolac sa 2,5 miliona KM i Dom zdravlja Zvornik sa 1,5 miliona KM.

Mladen Milić, direktor Fonda PIO RS, kazao je za Nezavisne novine da zdravstvene ustanove trenutno duguju oko 70 miliona KM Fondu PIO i da je to povećanje za 100 odsto u odnosu na period od prije godinu dana.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS saopšteno je da ukupna dugovanja za doprinose za zdravstveno osiguranje iznose oko 230 miliona maraka.

Među 14 domovima zdravlja koji redovno izmiruju obaveze za doprinose su i Dom zdravlja Nevesinje, Dom zdravlja "Dr Mladen Stojanović" Laktaši, Dom zdravlja "Jovan Rašković" Mrkonjić Grad, Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš...