U oganizaciji Kik boks kluba „Kobra“ iz našeg grada, sinoć je na Sportskim terenima "Srđan Aleksić" održana tradicionalna manifestacija „Noć šampiona“, koja je imala humanitarni karakter jer je prihod od prodatih ulaznica uplaćen za obnovu Hrama Hristovog vaskrsenja u Prebilovcima.

noc sampiona trebinje 2014

U ovom spektaklu borilačkih vještina nastupili su kik bokseri iz Trebinja, Mostara, Metkovića, Istočnog Sarajeva i Prijedora, a svoje znanje i umijeće pokazali su mladi članovi Tekvondo klubova iz RS i borci realnog aikidoa.

Okupljene zaljubljenike u borilačke vještine pozdravio je doktor Blagoje Šupić, izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove u Elektroprivredi Srpske i profesor na Fakultetu za prizvodnju i menadžment u Trebinju, koji je istakao da rukovodstvo Elektroprivrede Srpske, između ostalog, ulaže finansijska sredstva i u razvoj sporta na području Hercegovine i Srpske.

„Nadam se da će ovaj turnir naredne godine biti još masovniji jer tada obilježavamo i desetogodišnjicu 'Noći šampiona', rekao je Šupić.

Svi trebinjski takmičari ostvarili su pobjede, Ćosović, Puhalo i Škrivan i tako nagovijestili dobre rezultate u narednom periodu.

„Uprkos finansijskim problemima, zahvaljujući Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj i par prijatelja sporta uspjeli smo da organizujemo ovu reviju šampiona. Za desetak dana pripremamo i pravu boksersku reviju koja će takođe biti interesantna za ljubitelje borilačkih vještina. I ta revija će biti humanitarnog karaktera, jer će novac biti uplaćen za liječenje Milice Ijačić“, kaže Maksim Bošković, trener Kik boks kluba „Kobra".

Na Noći šampiona uručene su posebna zahvalnice za članove Tekvondo i Saveza realnog aikidoa Srpske, te predstavnicima Kik boks klubova iz Prijedora i Mostara koji su pomogli organizaciju ove sportske manifestacije.

Diplome je uručio Vladislav Vladičić, direktor "Elektro-Hercegovine" Trebinje.

Podsjetimo, u proteklom periodu najzapaženije rezultate, među kojima i titulu svjetskog prvaka WAKO verzije, osvojila je Trebinjka Olja Žerajić, i nije daleko trenutak kada će na scenu trebinjskog kik boksa i boksa nastupiti novi uspješni takmičari.