Proslavljeni bokser Tadija Kačar tvrdi da je oduševljen drugom revijom „plemenite veštine“ koja je njemu i njegovom bratu Slobodanu u čast održana u Jezeru!

boks boskovic trebinje

Da podsjetimo: Tadija Kačar osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine, a 1978. ostvario je isti uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Slobodan Kačar bio je olimpijski pobjednik u Moskvi 1980. godine, a dvije godine ranije na SP u Beogradu pripala mu je bronza. Bio je profesionalni prvak svijeta u verziji Internacionalne bokserske federacije (IBF).

Tadija Kačar : Očekuje nove šampione...

Smotra je ove godine imala i međunarodni karakter, viđene su odlične borbe, koje su impresionirale srebrnog olimpijca i probudile mu nadu da će ovi prostori ponovo izroditi istinske bokserske asove.

"Iz Krajine potiču velikani jugoslovenskog boksa. Osim mene i Slobodana, tu su i Marjan Beneš, Anton Josipović, Radovan Bisić i mnogi drugi. Verujem da će se uskoro roditi neki novi šampioni, a ohrabruje i činjenica da smo ovde održali osnivačku skupštinu na kojoj smo osnovali Bokserski klub „Jezero". Iskreno me raduje da naš kraj nije zaboravio mene i mog brata. Ljudi su dokazali da vole boks i da su sposobni da organizuju ovako impozantnu reviju", rekao je Kačar.

Reviju je otvorio predsednik Bokserskog saveza Tomo Marić, koji je istakao značaj održavanja jedne ovakve manifestacije u popularizaciji boksa u Srpskoj i regionu. Njemu je poklonjena zlatna bokserska rukavica, baš kao i Tadji Kačaru, koji je isti dar dobio i od sekretara BS Slovenije Melite Rogine.

Maksim Bošković trener Leotara – Krčimo put ka vrhu: Naši bokseri uspješni su  « polovično » obzirom da je Bojan Škrivan izgubio na poene a Marko Gašić pobijedio nokautom. Zahvalni smo braći Kačar koji su nas pozvali, zadovoljni smo organizacijom i kvalitetom borbi, te ohrabreni obzirom da je ovo jedan od prvih nastupa naših boksera od kada smo bočeli sa treninzima klasičnog boksa.

U saopštenju za javnost koje smo dobili od kik boks i boks kluba "Leotar" klub razmatra mogućnost da se mlade nade ovog kluba bore u bojama nekog od klubova iz Srbije kako bi im se pružila šansa da učestvuju na kvalitetnim takmičenjima u regionu i šire. " Svjesni smo da nemamo podršku opštine, a sponzora je sve manje. Smatramo da za dobrobit naših boraca i našeg kluba, ali i uopšte trebinjskog sporta, moramo naći rješenja i na pragu smo da ga i realizujemo. Zadovoljni smo ovom sezonom, imamo kvalitet, imamo volju, imamo ime i prošlost, budućnost je ono što je izazov z a nas. Biti sa najbojima, otvoriti nove mogućnosti našim takmičarima. Dolazi vrijeme velikih pobjeda.” Rekli su između ostalog u saopštenju bokseri “Leotara”