Iz Omladinskog odbojkaškog kluba "Leotar" iz Trebinja danas nam stiže veoma lijepa vijest. Naime, u Trebinju će od 26. do 29. juna članovi ovog kluba ugostiti djecu iz Doboja, članove Odbojkaškog kluba "Panter", i na taj način dokazati svoju solidarnost i humanost sa ostatkom Republike Srpske.

omladinski odbojkaski klub leotar

"Imajući u vidu situaciju koja je zadesila veći dio Republike Srpske kada su u pitanju poplave, došli smo na ideju da svi zajedno pokušamo uraditi nešto korisno, u cilju da pomognemo djeci koja su u ugroženim područjima", ističu u OOK "Leotar", dodajući da je iskustvo iz prethodne razmjene, kada su gosti Trebinja bili članovi Sportskog kluba "Foka" iz Kragujevca,  bilo motiv da iskažu solidarnost i poziv Dobojlijama da dođu u posjetu gradu podno Leotara.

U ovom klubu ističu da će doći oko 40 djevojčica, te da će ih u Trebinju ugostiti članovi "Leotara".  "U tom terminu se održava i Ljetnja škola sporta Republike Srpske, i u toj sedmici je odbojkaška smjena. Gosti Trebinja biće najbolji odbojkaši i odbojkašice Republike Srpske u kadetskom uzrastu, pa ćemo iskoristiti priliku da neki od poznatih trenera posjete zajedničke utakmice naše, i djece iz Doboja, a da oni, sa druge strane, posjete treninge u okviru Ljetnje škole sporta", kažu u "Leotaru".

U narednom periodu, kada se situacija stabilizuje i kad se steknu  uslovi, Trebinjci će biti gosti djevojčicama iz Doboja.

Iz OOK "Leotar" najavljuju da će u avgustu ugostiti preko 50 djevojčica iz Kragujevca, koje dolaze zajedno sa košarkašima koji će biti gosti "Svislajon Leotara".