Na Međunarodnom festivalu vina i hrane, održanom u NJujorku, u konkurenciji više od 200 reprezentativnih vina iz cijelog svijeta, Podrumi manastira Tvrdoš osvojili su dvije zlatne medalje, čime su još jednom dobili potvrdu vrhunskog kvaliteta za svoja vina.

zlatne medalje za vina manastira tvrdos u njujorku

Vino manastira Tvrdoš "Žilavka" osvojilo je Veliku zlatnu medalju u kategoriji bijelih vina proizvedenih od autohtonih sorti, a vino "Merlot IZBA" osvojilo je zlatnu medalju u kategoriji crvenih vina proizvedenih od sorti grožđa Merlo.

S obzirom na visoke kriterijume žirija i jaku konkurenciju, osvajanje dvije zlatne medalje je od velikog značaja i dodatni podstrek za vinariju Tvrdoš da nastavi sa proizvodnjom vina vrhunskog kvaliteta i jača svoje ime u društvu najboljih proizvođača.

Na ovom prestižnom festivalu, na kojem je učestvovalo više od 60 renomiranih proizvođača vina iz različitih dijelova Evrope i Sjeverne Amerike, vladalo je veliko interesovanje za vinariju i vina manastira Tvrdoš - kako zbog vrhunskog kvaliteta proizvoda, tako i zbog činjenice da je ova vinarija jedan od rijetkih predstavnika sa ovih prostora.

Festival je ujedno bio i prilika da vinarija Tvrdoš potpiše važne ugovore za distribuciju manastirskih vina za područije SAD, što je još jedan važan korak u širenju kvaliteta kako vina manastira Tvrdoš, tako i hercegovačkih vina na svjetskom tržištu.

Međunarodni festival vina i hrane održan je u istorijskom hotelu Mohonk Maunti Haus u NJujorku, koji je u regionu poznat po vodećoj ulozi u promovisanju dobrog i zdravog života.