Predstavnici „Podruma Vukoje“ iz Trebinja sinoć su u Prijedoru organizovali prezentaciju i degustaciju svojih proizvoda.

vukoje u prijedoru

Direktor vinarije Radovan Vukoje rekao je da je vinsko veče u Prijedoru održano prvi put i da se proizvodi „Podruma Vukoje“ najbolje uklapaju u akciju „Kupujmo domaće“.

„U vinu su satkani i vrijeme i zemlja i čovjek i kad imamo tako dobre proizvode u našoj zemlji, nemamo potrebe da sežemo za nečim drugim, a velika je stvar da smo na par ocjenjivanja bili najbolje ocijenjena vinarija u konkurenciji etabliranih francuskih, italijanskih i španskih vina“, rekao je Vukoje novinarima u Prijedoru.

On je podsjetio da porodični agroturizam Vukoje postoji od 1982. godine, da je i zvanično najbolja vinarija u jugoistočnoj Evropi i da 40 odsto proizvodnje izvozi u deset evropskih zemalja, a od lani i u Aziju.

„Zemlje Balkana su naše primarno tržište, ali posebno nam je drago da se vino Vukoje našlo u Kini i na najbolji način predstavilo vinarstvo naše zemlje“, rekao je Vukoje.

On je dodao da je vrlo važan segment i turizam.

„Lani smo na vinskim putevima imali 30.000 gostiju, a ove godine očekujemo još više. U protekle tri godine naše podrume i vinograde posjetilo je više 100.000 ljudi“, naveo je Vukoje.

Predstavljanju kuće koja predvodi vinsku kulturu i kreira vinsku scenu u BiH prisustvovali su gradonačelnik Prijedora Marko Pavić i predstavnici javnog, privrednog i političkog života grada na Sani.