druženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Grada Trebinja danas je organizovalo izlet na Studenac pod nazivom „Šetnjom protiv dijabetesa“ na kome je učestvovalo oko pedeset građana.

setnja dijabeticari trebinje

Izlet je organizovan u cilju promocije zdravog načina života i fizičke aktivnosti.

Nada Bijedić, viša sestra u Domu zdravlja Trebinje i potpredsjednik Udruženja dijabetičara ističe da je veoma zadovoljna današnjom manifestacijom u kojoj su učestvovali dijabetičari, zdravstveni i prosvjetni radnici, djeca i stariji građani. Bilo je organizovano i besplatno mjerenje šećera u krvi, krvnog pritiska i indeksa tjelesne mase.

„U šetnji je bilo najmanje dijabetičara, nažalost, to je još uvijek kod nas tabu tema. Broj dijebetičara iz godine u godinu raste i dosta je viši od registrovanog baš zato što brojni oboljeli ne žele da se za to zna, a ima dosta i onih koji ne znaju da imaju dijabetes, zato što je to podmukla bolest“, navodi Nada Bijedić.

Ona dodaje da će uskoro biti snimljen i spot, na stadionu „Leotara“, u kome će biti ukazano koliko je važno baviti se sportom i fizičkom aktivnošću u cilju prevencije i liječenja dijabetesa.

U Udruženje dijebetičara i ostalih zainteresovanih lica Grada Trebinja registrovano je oko 1300 članova.