Generacija učenika koji završavaju srednju školu svake godine počinje već u proljeće razmišljati o haljinama za matursku zabavu.

haljine za maturu

Iako su maturske proslave uobičajeno na kraju školske godine, u maju i prvoj polovini juna, učenice bar dva mjeseca ranije razmišljaju u kojoj će haljini da zablistaju taj dan.

I vodeći svjetski stilisti za ovu svečanu priliku u 2014. godinu su već dali svoje prijedloge koji mogu poslužiti kao korisna i lijepa inspiracija pri odabiru maturske haljine. Sigurna opcija, pogodna za sve svečane prilike, više nije crna haljina. Najpopularnija je takozvana nude boja ili boja kože.

 Donosimo vam nekoliko ideja o haljinama koje su u trendu.

Nježne boje

Na prvom mjestu, kada je izbor haljine za maturu u pitanju, još su duge haljine koje stoje višim djevojkama. Kombinuju se sa svilom, čipkom, a ove sezone su u trendu nježne i pastelne boje, mada možete birati i roza i bijelu. Kada je crna boja u pitanju, kreatori savjetuju esktravagantnije haljine, koje pomalo podsjećaju na svečane kombinezone. Takođe, one koje žele da zasijaju u pravom smislu riječi mogu da kupe ili sašiju haljine ukrašene kristalima. Uz ovakvu odjevnu kombinaciju aktuelne su frizure sa neobaveznim punđama ili blagi talasi u kosi.

Lepršavo

Takođe veoma popularne su i haljine koje su u gornjem dijelu uske, najčešće u obliku korseta, a od struka nadolje se šire i protežu se do koljena ili kraće. Obično su sačinjene od nježnih i lepršavih materijala.

Neobičan kroj

Ukoliko želite da matursku haljinu ne obučete samo za tu priliku, već da je nosite i nekoliko puta kasnije, odlučite se za haljinu neobičnog kroja, veselih boja i zanimljivog printa koji dominira ove sezone, a to može biti i neki cvjetni dezen.

Kratko sa stilom

Prije odabira haljine treba uzeti u obzir kakav look tačno želite ostvariti. Sama haljina mora biti usklađena sa šminkom i naravno frizurom. Nema ništa loše ako ste tek napunili 18 godina i to želite svima pokazati, pa se možete odlučiti i za kratku svečanu haljinu, ali ipak neka bude sa stilom, neprovokativna i bez mnogo detalja.