U organizaciji Ženskog rukometnog kluba "Leotar" i pod pokroviteljstvom grada Trebinja održan je tradicionalni osmomartovski turnir na kome su učestvovale ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore, a najviše uspjeha imale su ekipe HRK „Katarina“ u konkurenciji do 14 godina i ŽRK „Gorica“ u seniorskom uzrastu.

osmomartovski turnir trebinje

U konkurenciji do 14 godina postignuti su sljedeći rezultati: ŽRK „Sutjeska“ - ŽRK „Leotar“ 5-5, HRK „Katarina“ - ŽRK „Sutjeska“ 5-5 i ŽRK „Leotar“ - HRK „Katarina 13-17.

U seniorskom uzrastu u polufinalnim utakmicama „Leotar“ je pobijedio „Sutjesku“ sa 26-24, dok je „Gorica“ pobijedila mostarsku „Lokomotivu“ sa 16-14. U utakmici za treće mjesto „Lokomotiva“ je u uzbudljivoj završnici pobijedila „Sutjesku“ sa 23-22, a „Gorica“ je sa 26-20 pobijedila „Leotar“.

Najbolja igračica do 14 godina je Josipa Arapovića, a strijelac Lana Jarak, obje iz „Katarine“, dok je najbolji golman Milica Begenišić iz „Leotara“. Kod seniorki najbolji igrač je Andrea Risitć iz ŽRK „Gorica“. Najefikasnija igračica na turniru sa 22 gola je Dragana Boro, a golman Milica Begenišić, obje iz „Leotara“.

osmomartovski turnir trebinje

Viđen je zaista interesantan rukomet i brojni talenti iz svih klubova. Interesantno je da je titulu najboljeg golmana u oba uzrasta osvojila sjajna Milica Begenišić, učenica osmog razreda Osnovne škole u Trebinju.