Rukometaš Srđan Trivundža iz Rukometnog kluba "Borac" i plivačica Ivana Ninković iz Plivačkog kluba "Olimp" iz Banjaluke izabrani su za najbolje sportiste ovog grada u 2013.

ivana ninkovic

Ninkovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog izbora za najboljeg sportistu Banjaluke i istakla da će joj to biti podstrek za dalji rad i nove uspjehe.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović je naglasio da je Banjaluka grad sporta sa izuzetnim rezultatima.

"Treba odati priznanje svim sportistima koji su širom svijeta pronijeli slavu svojih klubova i grada Banjaluke", rekao je Gavranović na večerašnjoj manifestaciji "Izbor najboljeg sportiste grada Banjaluka za 2013".

Za najboljeg pojedinca u sportu za lica sa invaliditetom izabrana je Biljana Nedić iz Košarkaškog kluba invalida "Vrbas".

Najuspješniji kolektivi u 2013. su Ženski košarkaški klub "Mladi Krajišnik" i Rukometni klub "Borac", dok je najuspješniji sportski događaj u Banjaluci u prošloj godini bio Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo.

Za najtalentovanije sportiste izabrani su član Atletskog kluba "Banjaluka" Ivana Macanović i član Bokserskog kluba "Slavija" Sandro Poletan.

Specijalna nagrada za razvoj i popularizaciju sporta uručena je sportskom centru "Borik", a nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Iliji Miljušu, nekadašnjem priznatom fudbalskom radniku.

Večerašnjoj manifestaciji prisustvovali su član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović, potpredsjednik Vlade Srpske Jasmin Komić, te mnogobrojne zvanice iz sportskog, javnog i društvenog života Banjaluke i Republike Srpske.