U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počela je nastava u drugom polugodištu, koje pohađa 96.735 učenika osnovnih i 46.451 učenik srednjih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

pocelo drugo polugodiste

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija pozvao je sve učenike završnih razreda da ulože dodatni trud da bi sa što boljim rezultatima završili školsku godinu i upisali željeni smjer u srednjoj školi ili na fakultetu.

"Pozivam nastavnike na saradnju i podsjećam ih da je svaka nova ideja kojoj je cilj unapređenje obrazovanja u Republici Srpskoj dobrodošla u Ministarstvo prosvjete i kulture, jer samo zajedno možemo unaprijediti obrazovanje i doprinijeti razvoju društva", poručio je Mutabdžija.

U nadležnom ministarstvu navode da će školska godina za učenike devetog razreda trajati do 6. juna, a za ostale učenike u osnovnoj školi najkasnije do 20. juna.

U srednjim školama, navode u Ministarstvu, nastava se završava 16. maja za učenike četvrtog razreda gimnazije i vjerskih škola, kao i učenike trećeg razreda trogodišnjeg i četvrtog razreda četvorogodišnjeg obrazovanja u srednjim stručnim i tehničkim školama.

Za ostale učenike ovih škola nastava završava 13. juna.

"Za učenike četvrtog razreda umjetničkih škola nastava se završava 23. maja, a za ostale učenike umjetničkih škola 6. juna", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture poručuju da proljećni raspust traje od 14. do 18. aprila, a ljetni raspust traje od završetka nastave u školskoj 2013/2014. godini do početka nastave u školskoj 2014/2015. godini.