Savjet učenika Tehničke škole Trebinje, u saradnji sa Savjetom učenika Gimnazije “Jovan Dučić” Trebinje, večeras je u Klubu “089” priredio humanitarno muzičko veče.

humanitarno muzicko vece trebinje

Novcem od ulaznica učenici će kupiti slatkiše, igračke i pribor za crtanje za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, te će članovi ova dva Savjeta jedan dan posvetiti druženju sa djecom i omladinom iz udruženja „Sunce nam je zajedničko”. „Odlučili smo da dva Savjeta zajedno organizuju ovo veče koje je humanitarnog karaktera. Takođe, cilj je i zbližavanje članova dva Savjeta, a u narednom periodu očekujemo da se akciji priključi i Centar srednjih škola“, rekla je Natalija Aleksić, predsjednik Savjeta učenika Tehničke škole Trebinje i dodala da su se akciji uglavnom odazvali srednjoškolci i njihovi roditelji, te profesori i članovi uprave škola.

Predsjednik Savjeta učenika Gimnazije “Jovan Dučić”, Anđela Šakota, kaže da su predstavnici ovog savjeta i prošle godine organizovali akciju pod nazivom “Jedan slatkiš – jedno dijete” koja je za cilj imala da se djeci iz socijalno ugroženih porodica obezbijede paketići. “Saradnja dvije škole proistekla je iz članstva u Mreži savjeta učenika Srpske, te ova akcija predstavlja samo jednu u nizu koje će se sprovesti u narednom periodu”, istakla je Šakota i napomenula da su prošle godine sa Centrom srednjih škola napravili sličnu akciju.

Zainteresovanost je bila velika, a noć su uljepšale učenice ove dvije škole, Milica Đukić, Sara Hamović, Dragana Todorović i Aleksandra Vulić.