Trebinjski srednjoškolci u misiji humanosti

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 09. 12. 2013. - 21:32h

Savjet učenika Tehničke škole Trebinje, u saradnji sa Savjetom učenika Gimnazije “Jovan Dučić” Trebinje, večeras je u Klubu “089” priredio humanitarno muzičko veče.

humanitarno muzicko vece trebinje

Novcem od ulaznica učenici će kupiti slatkiše, igračke i pribor za crtanje za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, te će članovi ova dva Savjeta jedan dan posvetiti druženju sa djecom i omladinom iz udruženja „Sunce nam je zajedničko”. „Odlučili smo da dva Savjeta zajedno organizuju ovo veče koje je humanitarnog karaktera. Takođe, cilj je i zbližavanje članova dva Savjeta, a u narednom periodu očekujemo da se akciji priključi i Centar srednjih škola“, rekla je Natalija Aleksić, predsjednik Savjeta učenika Tehničke škole Trebinje i dodala da su se akciji uglavnom odazvali srednjoškolci i njihovi roditelji, te profesori i članovi uprave škola.

Predsjednik Savjeta učenika Gimnazije “Jovan Dučić”, Anđela Šakota, kaže da su predstavnici ovog savjeta i prošle godine organizovali akciju pod nazivom “Jedan slatkiš – jedno dijete” koja je za cilj imala da se djeci iz socijalno ugroženih porodica obezbijede paketići. “Saradnja dvije škole proistekla je iz članstva u Mreži savjeta učenika Srpske, te ova akcija predstavlja samo jednu u nizu koje će se sprovesti u narednom periodu”, istakla je Šakota i napomenula da su prošle godine sa Centrom srednjih škola napravili sličnu akciju.

Zainteresovanost je bila velika, a noć su uljepšale učenice ove dvije škole, Milica Đukić, Sara Hamović, Dragana Todorović i Aleksandra Vulić.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja