Proširi svoje vidike! Učestvuj u AFS programima razmjene

Autor: TrebinjeLive Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 05. 12. 2013. - 9:15h

U toku je prijavljivanje zaučešće u AFS programima razmjene srednjoškolaca za školsku godinu 2014/15., koje organizuje Udruženje građana Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini u saradnji sa AFS Interkultural Programs.

razmjena ucenika

Udruženje građana Interkulturni susreti u BIH je nevladina, neprofitabilna, stranački i vjerski neorijentisana organizacija koja u saradnji sa globalnom mrežom AFS Intercultural Programs, sa sjedištem u Njujorku, organizuje međunarodne programe razmjene učenika i volontera u cilju unaprjeđenja interkulturalnog učenja i promovisanja tolerancije.

AFS programi razmjene srednjoškolaca pružaju mogućnost pohađanja škole u inostranstvu u periodu od tri mjeseca ili čitave školske godine, upoznavanje nove kulture, stvaranje novih prijateljstava sa vršnjacima iz cijelog svijeta. Isto tako učešće na razmjeni pomaže učenicima da ojačaju samopouzdanje, da se osamostale, upoznaju bolje sebe i svoju kulturu.

Za vrijeme razmjene, učenici će biti smješteni u domaćin porodicama, koje ne dobijaju nikakvu nadoknadu za ugošćavanje učenika. AFS domaćin porodice otvaraju vrata svoga doma i zajednice novom članu svoje porodice. AFS u domaćin zemlji pažljivo vrši spajanje učesnika i domaćin porodice, te pripremu svih članova porodice, a AFS volonteri pružaju podršku učesnicima i porodicama kako bi i jedni i drugi imali pozitivno iskustvo interkulturalnog učenja.

Učenici na razmjeni su dužni da redovno pohađaju nastavu koja se odvija na jeziku zemlje domaćina i da bude što aktivniji u školskoj nastavi.

Uslovi koje učenik treba da ispuni su da trenutno pohađa srednju školu u BiH, da ima prebivalište na području BiH, odlične ili prosječne ocjene, te da blagovoremeno popuni aplikaciju koju može pronaći na našoj web stranici www.afs.ba.

Prijave za jednogodišnji i tromjesečni program interkulturalnog učenja traju do 25.12.2013. Ove godine u ponudi je  preko dvadeset destinacija za koje se možete prijaviti, a to su Argentina, Belgija, Brazil, Češka Republika, Danska, Finska, Francuska, Holandija, Italija, Njemačka, Norveška, Mađarska, Malezija, Meksiko, Letonija, Poljska, Portugal, Rusija, SAD, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Tajland.

Sve koji žele znati više o UG ISU BiH i AFS programima razmjene mogu  da nam pišu na info-bih@afs.org ili nas pozovu na 033 974 606 svaki radni dan između 12-14h.

U proteklih 12 godina, UG ISU BIH je u saradnji sa AFS-om organizovao učešće u AFS jednogodišnjim i tromjesečnim programima razmjene u inostranstvu za 135 učenika iz BiH, a od 2009.godine počinje i AFS program ugošćavanja učenika iz inostranstva u BiH, te su do danas ugošćena 24 učenika iz svih djelova svijeta.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
10.000+
dnevnih
posjeta
300.000+
mjesečnih
čitanja
750.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.300+
fejsbuk
sviđanja