Trebinjska Osnovna škola "Sveti Vasilije Ostroški" jedina je na području istočne Hercegovine koja je od ove školske godine u nastavnu praksu uvela elektronski dnevnik. osnovna skola sveti vasilije ostroski trebinje

U ovoj obrazovnoj ustanovi Srni je potvrđeno da je ova škola jedna od 24 u Republici Srpskoj koja će roditeljima omogućiti da u svakom trenutku, preko korisničkog naloga, imaju uvid u školski uspjeh i izostanke djece.

U školi kažu da nakon tri mjeseca korišćenja ne postoje tehnički problemi, roditelji rado prihvataju novi vid komuniciranja, te da i drugima mogu da prenesu samo dobra iskustva.

Direktor Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" Trebinje Dragan Mrdić pojašnjava da je nastavno osoblje u mogućnosti da ostavi komentar za nekog učenika, koga samo roditelj tog učenika može da vidi, ali i da isto tako roditelj može neku poruku da pošalje nastavniku, što u svakom slučaju samo poboljšava kvalitet saradnje i rada.

Mrdić kaže da uvođenje elektronskog dnevnika nema za cilj da roditelji manje dolaze u školu kako bi se raspitali za ocjene, već da je to samo sredstvo za poboljšanje praćenja rada učenika.

Roditelji smatraju da je elektronski dnevnik dobra praksa jer imaju stalni pristup ocjenama i izostancima tako da na vrijeme mogu da reaguju.

Za potrebe elektronskog dnevnika škola je od resornog ministarstva dobila tri računara sa posebnom internet vezom, a nastavni kadar je još krajem prošle školske godine uspješno prošao obuku za korišćenje softvera.