Proteklog vikenda su polaznici kurseva „Škole njemačkog jezika“ profesorice Tamare Tomović bili gosti Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

njemacki jezik tamara tomovic

Družeći se sa profesorima G.I.,  glavnim koordinatorom za kurseve njemačkog jezika u BiH i direktorom Goethe-Instituta gospodinom Heinrich Stricker-om još jednom su skrenuli pažnju na sebe i na svoje znanje njemačkog jezika, a samim tim i na rad njihove profesorice. Nakon posjete izložbe „Im Kopf waren wir schon in Deutschland“(U glavi smo već bili u Njemačkoj) dobili su radni materijal kojim su potvrdili šta znaju. Za svoje rezultate osvojili su i prigodne nagrade.

Inače, ovo je prva škola u istočnoj Hercegovini koja je na ovaj način posjetila Goethe-Institut. S obzirom na aktivnosti  prof. Tamare Tomović u promovisanju njemačkog jezika, svi njeni radovi će biti objavljeni na facebook stranici Goethe-Instituta BiH.

njemacki jezik tamara tomovic

Važno je spomenuti da će ova grupa djece biti praktično ambasadori našeg grada jer su učesnici projekta „RAZMJENA“  sa SR Njemačkom u organizaciji ambasade te držve.

U realizaciji ovog edukativnog putovanja, posebnu zahvalnost dugujemo gospodinu Marku Mitroviću, ističu iz ove škole.