Danas je u Igalu održan Četvrti otvoreni Kup „Rombuna“ koji je, povodom 28. oktobra-Dana opštine Herceg Novi, organizovao Klub sportskih ribara „Igalo“ i Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore.

rombuna igalo 2013

U igaljskom zalivu nadmeće se čak 28 ekipa i to: „Leteći krulec“ iz Ljubljane, Sportsko-ribolovno društvo „Trebinje“ iz Trebinja, „Riba“ iz Bijeljine, reprezentacija Vojvodine iz Novog Sada, „Bistro“ iz Pirota, „Travnjane“ iz Aleksinca“, „Drinsko jezero“ iz Malog Zvornika, „Metalurg“ iz Velesa, te morski klubovi „Prangal“ (Cres-Hrvatska), dvije ekipe „Jugole Grakalić“ (Herceg Novi), dvije ekipe „Pagar“ (Tivat), „Ama“ (Kostanjica), „Ribar“ (Baošići), „Sipa“ (Tivat), „Bokeška jedra“ (Đenovići), „Dinigla“ i „Delfin“ (Budva ), ženska ekipa „Jugole Grakalić“ i tri ekipe domaćina ekipe “Igala“.

Učesnike je prvo pozdravio predsjednik domaćeg kluba „Igalo“ Miško Vujičić, a zatim Miodrag Vugdalić, predsjednik Saveza sportskih ribolovaca Crne Gore koji je kazao: „Bez obzira što su nas političke granice razdvojile duh zajedništva skoro čitav prošli vijek i danas ovdje provijava. Danas su ovdje takmičari iz svih republika bivše Jugoslavije. Dobro je što su ljudski i topli osjećaji među nama ostali kao trajno nasljeđe koje treba da njegujemo. A ovoliko slatkovodnih ribara nije se nikada okupilo na ovim našim prostorima. Takmičarski rezultati jesu važni, ali druženje je važnije“, poručio je Vugdalić.

Takmičenje je otvorio predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić istakavši da je ovom manifestacijom počela proslava Dana grada. „Takmičenjem, koje je tradicija ove sredine, Vi imate čast da učestvujete u našem obilježavanju datuma iz istorije ovog grada. Vaše prisustvo je značajno i zato Vas pozdravljam i želim Vam dobar provod u Herceg Novom“, rekao je gradonačelnik Mandić.

Trebinjski ribari su nastupali u sastavu: Risto Gurović, Radoslav Pujić, Đorđe Vuković i Miroslav Ninić. „Došli smo kod prijatelja i drugova po udici, i upoznali smo mnoge prijatelje naših prijatelja. Rezultat je u drugom planu, bitno je druženje. Ribari iz Igala su u martu bili naši gosti, a tako će biti, nadamo se, i 2014. godine kada naš klub obilježava 80 godina postojanja“, rekao je za TrebinjeLive Miroslav Ninić, predsjednik SRD „Trebinje“.