ribolov.jpg

Ribolovna sezona biće zvanično otvorena u subotu, 26. marta 2022. godine, u ribolovnoj zoni SRD „Trebinje“ u Orahu, kod novosagrađenog ribarskog doma.

Pravo ribolova imaju sportski ribolovci i članovi društva sa uredno regulisanim ribolovnim dozvolama za nastupajuću ribolovnu sezonu.

Nadzor i kontrolu voda kojima gazduje ovo društvo, odnosno rijeke Trebišnjice, Goričkog i Bilećkog jezera vršiće ribočuvarska služba društva, uz pomoć ribočuvara volontera.

„Molimo sve naše članove, sportske ribolovce, da se odgovorno ponašaju prema ribljem fondu, životnoj sredini i prirodi. Napominjemo da smo u protekloj godini iz HET-ovog ribogojilišta, ubacili u vode kojima gazdujemo u Jazini i Mirotinju 800.000 komada potočne, kalifornijske i mekoste pastrmke sve u svrhu razvoja i afirmacije sportskog ribolova“, poručili su iz SRD „Trebinje“.

Cijene ribarskih dozvola koje propipisuje ministarstvo poljoprivrede ostale su na prošlogodišnjem nivou. Iste se mogu regulisati svakim radnim danom u kancelariji društva od 7.00 do 15.00 časova.