U Trebinju je počela rekonstrukcija javnog toaleta za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 24.876 KM, rečeno je portalu TrebinjeLive u Odjeljenju za urbanizam i prostorno uređenje Grada Trebinja.

trebinje

Rekonstrukcija bi trebala da bude završena u roku od tridesetak dana, a radove izvodi Građevinsko preduzeće "Pavićević" d.o.o. Trebinje koje je dalo najbolju ponudu.

Građani ističu da su ovo dugo čekali, jer, kako kažu, u Dučićevom gradu je sve više turista te im treba obezbijediti adekvatan javni toalet, a i lokalnom stanovništvu će dobro doći.

Korisnici gradske pijace prezadovoljni su ovom informacijom. "Do sada smo u ve-ce morali ići u obližnje kafane, pa čak i u market. Ovo će biti veoma dobro za sve prodavce, ali i za goste. Nadam se da će biti stavljen u funkciju koja mu i pripada, te da će Trebinje napokon postati 'pravi' grad turizma, a rekonstrukcija toaleta je, nadam se, tek početak", kaže za TrebinjeLive Ljubica koja već niz godina prodaje na trebinjskoj pijaci.

Ipak, Trebinjci kažu da pored toaleta treba uraditi još mnogo stvari, te da je autobuska na prvom mjestu, ali i još kvalitetnija prezentacija potencijala grada. "Stari grad je nešto najljepše u Trebinju, ali je nažalost devastiran od lokalnih huligančića koji svoje frustracije ispoljavaju lomljenjem svega što je gradsko. To treba zaustaviti i već jednom srediti staro jezgro. Moramo gledati na 'korake' komšija jer drugačije ne možemo uspjeti u turizmu i kulturi", riječi su jednog Trebinjca.