Nastava na Univerzitetu u Banjaluci u akademskoj 2013/2014. godini, osim na Fakultetu političkih nauka i na prvoj godini Akademije umjetnosti, počinje u ponedjeljak, 30. septembra.

univerzitet banjaluka

Na Fakultetu političkih nauka nastava će početi 14. oktobra, a za studente prve godine Akademije umjetnosti 7. oktobra, odlučeno je juče na sjednici Senata Univerziteta.

"Fakultet političkih nauka odgađanje je tražio očekujući da će u narednih sedam do deset dana biti izvršen tehnički prijem nove zgrade ove visokoškolske ustanove, čime bi se stvorili uslovi da nastava počne na dan svečanog otvaranja objekta", saopšteno je iz Univerziteta.

U saopštenju se navodi da je Akademija umjetnosti odgađanje početka nastave za studente prve godine tražila zato što će treći upisni rok trajati više dana, s obzirom na prirodu prijemnih ispita.

Senat je u oba slučaja uvažio molbe, ali će Fakultet političkih nauka i Akademija umjetnosti morati da nadoknade nastavu ili da prolongiraju završetak ljetnjeg semestra.

"Na istoj sjednici donesena je i odluka o organizovanju oktobarskog ispitnog roka za sve studente, na svim fakultetima i na svim predmetima", naveli su u Univerzitetu.

U odluci je naglašeno da pomenuti rok mora biti okončan do 10. oktobra, te da takozvanog socijalnog roka neće biti.