Snimili smo dosta zahtjevnih scena, a sada nam na setu najveći problem pravi jesenje sunce, koje se "gubi", mijenja jačinu i to pravi mali zastoj. Sve bi trebalo da snimimo do kraja novembra, eventualno polovinom decembra, ako nam vremenske prilike dozvole.

zavrsne scene filma na mlijecnom putu

Ispričao je ovo za "Glas Srpske" režiser Emir Kusturica, koji snima film "Na mliječnom putu", u kojem i tumači glavnu mušku ulogu, a partnerka mu je slavna italijanska glumica zanosne ljepote Monika Beluči.

Prethodnih dana snimljene su važne scene u Hutovom blatu i na vodopadu Kravice kod Ljubuškog, a Kusturica je rekao da je veoma zadovoljan kako je sve proteklo.

- Poslije Hutovog blata idemo na Mokru Goru, a zatim na planinu Lebršnik iznad Gacka, gdje ćemo snimati scene u kojima ima i eksplozija. Sloboda Mićalović bi trebalo da dođe u oktobru u Trebinje i tada ćemo polako ući u finalizaciju cijelog rada - najavio je Kusturica.

Kazao je da je snimljena gotovo trećina materijala, ali da pred ekipom stoje novi izazovi.

- Još nije snimljena pogibija mlade, što ostaje da se uradi za kraj prvog dijela snimanja za desetak dana na planini Lebršnik - kazao je Kusturica.

Istakao je da se nekoliko članova filmske ekipe prehladilo na vodopadu, ali da je on izbjegao taj problem, iako je morao da pliva u hladnoj vodi.

- Neobičnost poduhvata je to što je ostvarenje "Na mliječnom putu" "izvučeno" iz kratkog filma, pa je vrlo teško snimati dugometražnu priču. Kao što bi bilo veoma neobično graditi kuću od krova do temelja, a ovdje je to slučaj - dodao je Kusturica.

Da je slavni režiser veoma iscrpljen zbog svakodnevnog snimanja, potvrđuje i činjenica da ne ide nigdje dalje od bašte hotela "Platani", gdje je smještena i Monika Beluči. Lijepa glumica svakodnevno po povratku sa snimanja odlazi u svoj apartman i gotovo nikako ne izlazi van. U hotelu kažu da Belučijeva od početka snimanja nema nikakvih posebnih zahtjeva, osim što joj hranu donose u apartman.

Kusturica je rekao da kompletna ekipa ima dovoljno energije za preostali dio posla. Snimanje će biti nastavljeno u kontinuitetu, iako je bilo govora da će doći i do kraćeg odmora za članove ekipe. Premijera filma trebalo bi da bude sljedeće godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Priča

Emir Kusturica ranije je rekao da će film govoriti o svevremenskoj temi - temi dobrote. Poruka filma je da ako nestane dobrote, jednog dana neće imati šta da okreće zemljinu osu. Što se finansiranja filma tiče, riječ je o meksičkoj produkciji i nijedna marka nije utrošena iz budžeta Republike Srpske ili Srbije.