Boraveći na liječenju u Americi Željko Milojević iz Ljubinja u Republici Srpskoj, zaljubio se u lokalnog šerifa Latrivijet Jang. Njihovo poznanstvo krunisano je vjeridbom u Ljubinju.

bracni par ljubinje

Šta može da natjera američkog šerifa da poseti Ljubinje? Brak! Tridesetjednogodišnja Amerikanka, šefica policijske stanice u predgrađu Vašingtona, sreću je našla na srpskoj slavi kod zajedničkog prijatelja - pored 46-godišnjeg ugostitelja iz Ljubinja.

Željko Milojević znao je odmah da je upoznao nekog posebnog.

„Čim je došla ja sam osjetio neku... nešto što mi je ukazivalo na neku hemiju, fluid“, otkriva budući mladoženja iz Republike Srpske.

Željku je ovo drugi brak, a pošto je u Ameriku odlazio zbog liječenja od povreda zadobijenih tokom rata, novu vezu smatra darom.

Sličan stav ima i Latrivijet Jang, inače kćerka lokalnog sveštenika. Zajedno, ne mare za mišljenja drugih.

„Ja sam iz jednog malog mjesta, iz provincije, mada su na mene navikli, ja sam uvijek bio malo neobičan za svoje mesto“, tvrdi Željko.

„Ne obraćam previše pažnje na reakcije drugih ljudi, pa tako i na poslu, gdje upoznajem previše ljudi. Slušala sam srce, razgovarala sa porodicom i Bogom“, brani svoju odluku Latrivijet.

Komentarišući prepreke, zaljubljena Amerikanka kaže da je njihova komunikacija zanimljiva.

„Željku je engleski strani jezik, meni maternji. Važno nam je da budemo sigurni da je sve što smo izgovornili baš ono što smo mislili“, ističe šefica policijske stanice.

Po povratku u Ameriku, planiraju vjenčanje i tu će i ostati dok Latrivijet završi master studije o konfliktima, a Željko se oporavi od operacije koja ga očekuje. Nakon toga će, kažu, vidjeti gde je najbolje za oboje.